我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
4070ti 同 3080ti邊張會勁啲
係㗎我買得6600MHz甚至7000MHz以上就一定係SK Hynix A-Die配Z790板 (再發燒友啲咪買埋ITX / ROG Apex嘅板);否則慳下錢買6400MHz CL32配個Z690夠用咪算呢啲情況下容量/性價比先係重點,頻率嗰啲合格就係。
傳統性能咁計啦,4070Ti一定勁啲而且冇咁熱。
微型機箱 desk meat 屌得過嗎

機型size 無尺寸要求 買返正常size會唔會抵d
我暫時未知...
Cpu太舊想升一下cpu到 i7 13700k

目前用緊顯示卡3060ti

火牛係ANTEC NeoECO 750W

係唔係就咁轉13700k 會唔夠W?
我好同意
其實 冇用途嫁
我砌黎只係打機
但我只見我身邊d人 都買正版 所以我先諗住跟下

如果去悠二果到砌 會唔會 裝埋win
如果裝埋 我諗應該唔洗買win 住
想問依家買3060Ti 會唔會好不智?定係可以等4060?
多謝大佬
我10號落單 22號前拎唔拎到呢
部機熱小小 應該唔怕掛
我放假果日都只係開 10至12粒鍾打機
想問下用緊6700XT 想開直播1080P WARZONE 2 RDR2 OW2 既GAME有穩定144 FPS 配咩CPU+主機板+塔散好? (玩雙MONITOR, 一隻165HZ , 另一隻普通60HZ )

另外想問下用返CORSAIR 100R機箱可以嗎?
個網冇寫缺貨
係咪姐係有貨
比錢就直接砌?
13 non k
悠二想問你有無4070ti $13000內list?
請教Ching 如果唔玩超頻,想玩到4K 100hz,以下配搭啱唔啱
i7 13700kf + z790 + DDR5 6000MHz + rtx 4080ti + 風冷
+ 有時會駁電視LG OLED55B9—2019款

定係有D配件可以降返D,筆直暫時不是問題
照計都ok
想直播穩144最少12400/5600x 但都未必真係穩
不過好睇game的,
建議上到13600k以上
好似要asus 3070先有fsp牛個優惠
試用版 可以用幾耐
有冇限期
最多28cm
如果玩RDR2 4K60,等新13nonk同4070ti
12k得唔得?
想問下想砌部機剪片,你網站入面30K果條list夠唔夠apple M1 Ultra 砌(PS單純論工作表現)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞