我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,470

1 x (預訂) [1月優惠]GIGABYTE Z690 AORUS ELITE AX DDR5 ATX (缺貨)
價錢:$1,199

1 x G.Skill Trident Z5 Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36 F5-6000J3636F16GX2-TZ5S - Silver
價錢:$1,599

1 x [12月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$710

1 x [12月優惠]Super Flower Leadex III Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$759

1 x Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid ATX
價錢:$860

1 x [1月優惠]Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler
價錢:$389

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,066

條list d 件有無問題 會唔會話ram撞塔散

同埋塊z690 atx ddr5仲有無
訂單編號:230108000216458
啱啱過左數冇耐 想問下4000人個優惠 同埋大概要等幾耐有機 唔該曬你
1pack 除左裝下面,另1pack 仲可以裝係邊度?如果唔換原裝的話?
想upgrade部電腦
現時用緊:
i5-9400F +B365+ 3060Ti +650W 火牛
想知
i5-13600KF + Z690 +3060Ti 既情況下,隻牛仲夠唔夠力推? 唔夠既,我應該買750W?定850W?

如果不換牛,13500+B660定13400F+B660好D?
可以pm住我拎先
想問giga 個塊z690仲可唔可以預訂?同埋有冇話幾時會有
試下coolmaster果隻
ok的
呢期入group砌機有4000人優惠送風扇
如果唔係要加多把做出風
啱啱見到網站上咗asus 4090white不過缺貨
想問下幾時返,有冇得訂?
比左錢 如果個ssd想改2tb有無得改
唔好意思 想請教個電腦問題

3年前砌左部AMD3600+RX5700
半年前玩玩下ER突然第一次黑mon再重新開機
之後無打機用黎睇片都會無啦啦重新開機

係咪多數都係隻牛出事?
呢家隻牛係gold650W

如果要換隻牛建議換邊隻?
Off topic借post一問
我而家用緊500mb plan但電腦淨係行到360mb左右,反而upload speed可以去到600幾
想問大概係咩位出咗問題?
如果換左mon線 第二隻mon 都係咁 就係張卡
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 聯強行貨
價錢:$2,299

1 x ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI DDR4 ATX
價錢:$1,400

1 x [12月優惠]KLEVV Cras X RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$870

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$930

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 12GB GDDR6X LHR (缺貨)
價錢:$6,999

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular (缺貨.請轉買ATX 3.0)
價錢:$1,049

1 x [12月優惠]Be Quiet PURE BASE 500 FX ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$989

1 x [優惠]Be Quiet! PURE ROCK 2 FX ARGB CPU Air Cooler
價錢:$339

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,955
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCwzNzMwLDQ4ODAsNDkwMCw0OTA3LDUyNjYsNTU4NSw1NTg5

見3080同牛都冇貨,如果落3070嘅話可以點砌
同埋想加多隻2TB harddisk有冇咩介紹
Giga塊Z690仲有冇得訂
諗住落單就冇左貨
我都想知
好受歡迎
悠二,我今日終於收到機啦
但係我個mon呢
夠了
唔係冇錢 都唔好買下面果兩粒
訂單編號:230109000479379
已落單依家等悠老闆你confirm就ok la
定係你諗住退返錢比我

落咗單
等confirm 定直接pm悠老闆
另外如果有件唔齊
會叫我轉定點?
麻煩晒
我TG你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞