我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
@悠二 想問下張3080 突然打機時個mon 上半部會時不時有條黑bar 係咁閃,知唔知會係咩問題?我早幾日自己拆開咗張卡換導熱貼
我落左兩日都未有人confirm
tg悠老闆又未得閑覆
只希望部機新年前到
應該搞掂左了
唔該曬老闆
係咪員工中曬招 客服冇咩人咁

BTW你地砌機 係咪會幫手裝埋試用版WIN10?
我自己有買定KEY 懶得自己整手指/CD 裝 windows
等confirm再比錢
有件唔齊會叫你轉or等
例如lancool 216要等
是 裝埋試用版
冇裝的
屋企用netvigator 1000M
ASUS AC86U router

請問用有冇邊張pcie Wi-Fi卡推薦?
唔會咁砌啦

出個list俾你
你可以入黎我TG Group問下有冇人要
500 DX 黑色冇

得白色.同FX
1月14號前一定得
我係要 phanteks g500a white
悠二 想問下可唔可以比住錢先
但我指定日期先送過黎?
我想新年砌機 想留定貨
想問標準運送係咪唔一定三個工作天內到
自推一下
如果無貨就砌返itx
請教下, 如果用D41+4070 Ti 條5.0線會唔會唔夠空間而燒熔?
16k筆直 係咪玩唔到4080
機箱唔洗要有rgb燈
定呢個筆直4070係好啲既選擇

求悠二賜list
Halo, budge 係 $15000內 , 依個list夠唔夠玩 大作4k 60fps ?

中央處理器

兩日有貨 [砌機優惠] Intel Core i5-13600K 14核心20線程 Tray (不含散熱器)
$2320

顯示卡

現貨 MSI 微星 VENTUS 3X GeForce RTX 4070 Ti 12G GDDR6X OC 顯示卡
$7599

主機板

現貨 【MSI 新年優惠】MSI 微星 PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX 主機板 (DDR4)
$1090

記憶體 (RAM)

現貨 ADATA XPG GAMMIX D20 8GB (8GB x1) DDR4 3200MHz BLACK
$225

現貨 ADATA XPG GAMMIX D20 8GB (8GB x1) DDR4 3200MHz BLACK
$225

$225
固態硬碟 (SSD)

現貨 AITC Kingsman KM600 Ultra 512GB 3D TLC M.2 NVMe PCIe 3.0 x 4 SSD
$275

電源供應器 (火牛)

現貨 ASUS 華碩 TUF GAMING 750W 80Plus Bronze 銅牌 火牛 (6年保)
$519
機箱風扇

現貨 【12月優惠】 ASUS 華碩 ROG Strix XF120 120mm 風扇
$99

機箱

現貨 Antec NX200M RGB Micro-ATX 機箱 (Fixed-RGB 風扇 *3)
$359
出左了
Gigabyte AORUS GC-WBAX210 WIFI 6E AX210 MU-MIMO Dual-Band AX2400 + Bluetooth5.2 PCI-E Wireless Adapter
唔係post主但有興趣
英國硬件好貴
FHD 144hz
i5 12代 3060或ti 應夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞