我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
TG 我就OK
好貴
而家搞左未
應該覆左你了
多謝大佬
THX
我照你所講影咗D PCB 既相在TG pm咗你,得閒可睇吓,因為衣家直情我部機係黑畫面

想問吓咁樣有冇問題?裝唔裝到落箱?唔係好識揀嘅箱只係唔想要玻璃箱
另外求psu
仲3080?比多幾百tuf 4070ti啦, 效能=3090ti
想請教3D係d乜同埋Intel 全線都有呢個 function?
AMD 5800X3D 係未就係呢個 function?
1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,470

1 x [12月優惠]Gigabyte Z790 D DDR4 LGA 1700 ATX
價錢:$1,599

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x WD Blue WD20EZBX 2TB 7200RPM 256MB 3.5
價錢:$419

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (配Giga 主機板減$60)
價錢:$1,460

1 x [優惠]配4070 Ti顯示卡 FSP Hydro G火牛減$200
價錢:-$200

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (只限砌機)
價錢:$6,599

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12vhpwr)
價錢:$949

1 x [12月優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit)
價錢:$1,230

1 x [1月優惠]Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler - Black
價錢:$435

想問下咁樣既配置ok?
如果想底板有wifi ,揀ASUS PRIME Z790-P WIFI D4-CSM LGA 1700 DDR4 ATX 有冇問題?

底板GIGABYTE Z690話要預訂,有冇話會幾時有?
個list幾好喎
多謝巴打
條m.2真係好雞,一般都係幾千蚊砌機組合,唔配你set組合
ram你未配
散熱又未配
psu睇下你以後會唔會升級gpu,唔會就 superflower 750w, 會就買fsp 1000w牛
新同舊嘅導熱貼厚度係咪一樣?
我上網做過功課,Vram 前我係貼2mm Vram 後貼咗3mm , 張卡其他有散熱貼既位都貼咗2mm , 唔通真係太厚?
有幾個人 幾日唔起到 唔夠人

不過聽日齊返人了
Btw

會幫你裝埋windows

你到時自己入返key就得了
*張卡係Gaming OC 3080
就係做功課後先買貼決定自己搞
youtube有啲專門整顯示卡嘅Channel
見有啲人用太厚,墊高咗heatsink
GPU貼唔到個Heatsink就收咗皮
本身裝番上去都仲開到機有畫面只係打機時會閃,但之後就直情連畫面都冇埋
白色冇貨了

得返黑色
咩黎先
請問 fsp 1000w atx3.0係咪冇現貨
ryzen 7 7700有冇消息幾時有得賣?
搞掂
一陣比錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞