我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
你撳錯板DDR4板配DDR5 RAM……
估計你係諗住撳DDR5板,見你想食中嗰個組合優惠

BTW VK GL360會再好啲都係多兩舊幾,不過呢啲嘢就Optional啦
ELDEN WING
WITCHER 3果D LA
點解哩半年咁多人明知大陸廠都撐VK,除咗C360真係平,但去到GL360個價又多返選擇
如果板轉b660 999果版又得唔得??
想限住buget係15k
可以
不過冇得超only
你睇下VK出品嘅水冷嘅評測就明GL360一千有找其實都係冇乜對手仲要個外觀都幾殺食

其實都有唔少人係唔鍾意C系列係因為個泵太柒
應該冇問題
(預訂) FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
依家幾時貨到
啱啱訂咗部M27Q 想問下大概幾時會送嚟
唔同牌子喎,一陣唔好彩燒卡比代理踢保咪仆街
求砌機desktop list 和 laptop型號🙏

1. Desktop and laptop Budget:
各 $4000-7000

2. 電腦主要用途:
股票(day trade),執相,錄製股票買賣過程,打fifa

3. 個人需求:
機箱細,靜,出到3-4個mon,wifi卡,行intel

4. 將會使用mon的類型:
27-32 inch, 4K x1 nos
19-24 inch, 1080p x3 nos
悠二,部電腦有啲問題,睇睇TG
唸緊 等唔等埋張4060 出先
咁無架啦antec嗰條線淨係for hcg1000w,hcg750個layout唔一樣唔通用,淨係可以用seasonic呢條,一係就等antec出自家750w既線咯
巴打Seasonic呢條有冇成功例子用喺 HCG 系列其它watt數
悠老闆,想問下Seasonic Vertex 幾時有
早排差啲控制唔到自己係淘寶落單

大陸賣先真係唔公平
訂單編號:230110000282122
收到Whatsapp話底板同display card冇貨,display card我可以等過年,但係底板話冇期,有冇得執執條list
2070換左4070之後覺得好空虛
一樣玩緊csgo
2060剩係想換u 板 ram
有冇必要上13代定平平地12就算
台灣都有賣
我都等緊
mark左做缺貨係咪唔會再有
你應該之後係換13代cpu?

其實我覺得又唔係

你換4070 ti已經好ok

性能已經差好遠

同埋 4070 ti都唔係話太差
幾時會再有6500果張 4070ti
早幾日落單都係呢隻
可唔可以幫手睇下使唔使新年後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞