我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 49 ) - Yujihw砌機List 13代非K 4070Ti 今星期

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
4070ti 大概幾錢度
4090 2萭頭玩到?

多謝大佬
其實4080/90你唔追求嗰少少超頻能力同FPS的話,基本上張張都差唔多效能/散熱都一樣咁勁,甚至幾Surprise今代嘅”丐版”表現唔似30系列嗰陣又話要買邊個邊個牌子/系列或以上啊,Ventus / Eagle散熱奇差(e.g 導熱管數量少得可憐、GDDR6X事件)等等呢啲考慮因素。

所以你如果冇咩信仰或者外型要求,再加上依家4080咁嘅價其實反而我覺得揀最平嗰張$9000-$9200會最好(e.g Trinity OC / Eagle呢啲),未見到有必要要追求ROG / TUF,你自己都識講本身其實佢兩者分別都唔大
今日咪知不過都係嗰句悠二話Eagle好好價㗎。
另外都聽到有啲評測YouTuber講今次4070Ti有部分牌子(e.g Zotac)都會貼近MSRP賣街,所以正路啲丐版卡就應該點都唔會”腦場十算起跳”,最樂觀預計$7K樓下點都有交易。
一定得啦
想問下 7900 XTX 一月尾到二月頭會唔會有貨?同埋想問吓Valkyrie E360一般訂貨要訂幾耐?
3070Ti 開價一萬 la
悠二 呢個機箱 CPU散熱放唔放得落?
同埋有冇建議?
收到機了TG PM左你問少少野
二哥, 今日E360 番貨沒呀
多數機箱已經有包埋風扇

如果真係冇風扇.我都一定加埋風扇出去

我唔會出一條List係機箱完全冇風扇.除左特定mini PC.例如deskmini呢d咁
想問多兩個弱智問題

1. 睇樓上話砌機包裝試用版正版windows
係咪到時收機自己上網買code入落去就得?

2. 而家仲會唔會有機箱有光碟機
外置光碟機啦
抄咗巴打之前張list
有冇野可以改定咁已經最好
https://www.faroll.com/customize#NDc2Myw1MDcyLDU0NDEsNTc5MSw1OTAzLDYwODMsNjIwNSw2MjA4LDYzMTE
二老闆有冇4090 2萬頭既list介紹
啱啱公佈 Rysen 7950x3d
買佢定要13900k好?CPU連同級底版貴幾多?
點部署?
核心部分已經最好啦冇咩可以改!!
當然Budget夠多嘅可以上i7啦
AMD自己First-Party數據我覺得…..睇著先
等真實評測同賣街價出咗再決定啦
同埋AMD頭啖湯一定貴,等埋佢減價就更好啦
底板唔好呢塊啦

btw.你打唔打機先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞