[鐵膠獨遊][多圖多字]2022聖誕開關重新出發9日GREEN CAR遊

450 回覆
54 Like 4 Dislike
點解會以為自己喺梅田
武肺有腦霧掛
都係自己柒喇
獨遊
聽到都肉痛
一定係武廢啦
搞到我都仆街
cont.
就係諗緊點算之際,睇返時刻表其實重有兩班NOZOMI去博多,咁唯有課金,總好過滯留大阪

SMARTEX唔記得咗AC,結果上到去就咁㩒機買飛算,二萬幾YEN再見,當時得返幾排無人坐

入到新幹線大堂,都係有部SUZUKI放喺度

上到月台,而家幕門多d資料,黨鐵學下喇屌

車到,竟然係N700S,總算為呢二萬幾YEN多一分意義

同N700系列嘅GREEN CAR有d唔同,都係舒服嘅,非常穩陣
不過如果盞鳩毛燈可以無咁凸就好,會挨得舒服d,唔會頂住個頭

一個位一個叉電位,標準

比較特別係當行駛緊嗰陣車廂燈光暗d,準備到站會光d

又派濕紙巾,今次係JR西廣告

案內圖

急急腳喺新大阪買個貨尾便當做晚餐

車內顯示器轉咗用大LCD mon,非常好

兩個半鐘返到博多,十一點幾嘅新幹線大堂已經接近無人
不過都正常,南下同往東京方向都得返一班車,係博多南線重有兩班

反而博多駅出面就好熱鬧,同埋d燈光佈置係幾靚

最後去酒店隔離間FamilyMart買少少嘢食返酒店,又完一日,最後一晚了
問題?
算喇要為自己嘅愚蠢付代價
咁你仆街大鑊好多
留名
Green車座位啲絨毛腳踏要除鞋踩
我一路以來聽嘅講法係就咁踩到嗰面可以唔除,因為係同地墊一樣,但反出嚟嗰面就要除
反而唔明點解買Green唔買自由席
因為年末年始唔知有幾多人排,連green car都就爆,自由席我唔敢搏
但真金白銀Green好肉赤
唉算
嚟緊4月都諗緊係咪課7日全國,但今次唔買Green了
黑色皮座位好似細個去剪頭髮咁
咁多零件位 都幾難清潔
LAST DAY
最後一日,無乜好講,新精頭加下速
祝各位心想事成,恭喜恭喜

最後一日,執完嘢check out就去JR博多城行街,順手買手信

白化習主席,算唔算醜化領導人,雖遠必誅嘅國安法駛唔駛做嘢?

之後出發去機場,去福岡機場最方便當然係坐地鐵
而福岡地鐵空港線因為會直通JR築肥線,所以會有JR嘅車同地鐵嘅車一齊行,咁啱就搭到JR九州嘅305系,取代103系5000番台(重有一抽喺築肥線行緊,但唔會再入地鐵範圍)

同常磐緩行線會直通地鐵千代田線嘅車一樣,要特別改造符合地鐵嘅標準

不過用通勤電車行機場線未免有d............

車門都有KURO狗,btw頭已側

5分鐘就到咗福岡空港駅

不過只係國內線大堂,國際線要再轉巴士
復活節應該會同身邊嗰個去關東,有機會會去幾日大阪,但可能坐內陸機算
你咁講又有d似
不過就算JR九州 DX GREEN咁耐,佢張枱又唔算污糟,係張枱爛爛地
又飛,去幾多日
應該9日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞