(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
http://www.konansou.com/room/index.html 都寫得好清楚邊啲房型係溫泉
我有睇過下見都幾貴,諗住降低要求揾啲有得預約私人風呂嘅體驗下算。如果唔一定要河口湖有冇咩推介距離新宿銀座兩個半鐘車程內都接受到
想問福地溫泉有無推介
住過草Yen同埋孫九郎,兩間都唔錯
但係唔想encore
感謝
箱根。
應承左個酒店經理要我係SNS介紹一下, 我都想分亨下山形一間温泉
山形座 瀧波 (赤湯温泉, 南陽市) 位置係米沢市上一個市,

是源係"湯道100 "個網見到, 同埋見佢食飯果到唔錯, 見有得1個人入住就拿拿聲BOOK左, 咁我就12月中左右入住, 當時東北地區啱啱好落雪

房的相我唔UPLOAD 可以上番官網睇;職員都好比心機用英文介紹
可能真係好少外國旅客; 依間酒店第二朝可以免費車你上山睇風景仲可以課金玩滑翔傘,但因為我飲太多酒, 想係房浸耐D温泉

個大浴場雖然無乜特別, 反而房入面果個好正
當我清醒的時候都會浸係個私人風呂

地理上, 如果你係渣車其實三到四個字就可以到米沢市, 當然係南陽市都可以揾到唔錯又食到米沢牛的餐廳, 當然首選係食壽喜燒 (下面張牛相係米沢市的)

講番如果你係鐘意食牛同埋飲酒都可以去依到,當然都係食米沢牛,
張相影到好細舊....其實超大SIZE

咁飲酒方面就依間鋪你可以放心 佢有大量出名的酒比你楝,
十四代, 新政.....

晚餐付有PAIRING 服務, 你唔識點都可以叫佢幫你就住個道餸上相應的酒
我當然都有叫到, 除左係日本酒, 都會開外國酒比你,
咁一開始當然前台大佬都會開支十四代 龍の落とし子 問大家有無興趣

咁因為前台大佬話自己係香港做過幾年野, 都有私人醒我飲NO 6 X TYPE
(佢有問我飲唔飲阿麻貓同陽乃鳥)
第二日埋單真係無計我錢....所以係到真係好多謝佢咁客氣
咁晚餐我就唔貼, 我去咁多年温泉旅館真係算係我TOP 3

因為真係好似入左間餐廳食的一樣的感覺, 無論係好味程度, 同各位的招待等等, 依到係令我加左唔少分

依個係第二朝的早餐, 一樣係好好食

米,酒, 肉, 如果係鐘意食野的你, 一定會揀
當然個私人風呂我都好鐘意, 仲有一提係佢飯後,你可以去酒水部除左一般的咖啡/茶仲有任飲日本酒 (佢放出枱果幾支)

如果大家有興趣都去住下, 我離緊10月應該會再去一次
只限福地溫泉真係無咩其他選擇,睇落唔錯嘅我只見到隠庵ひだ路
之前都有睇 唔知食野正唔正呢
有無人住過 Kukuan 4400$連私人風呂值唔值?
感謝
嚟緊3月想去草津溫泉想問下有冇邊間溫泉旅館推介?之前睇落望雲或者奈良屋好似幾好咁 但第一次book溫泉旅館 唔係好清楚有邊啲係比較好
我㒓過奈良屋 唔錯的
想問下用japanican 訂房係咪一定有,
因為book 左間房型(得一間)
但見其他網仲放緊出黎比人訂
send去酒店confirm
唔識就搵白金秘書
Kukuna 最普通嘅房 45000羊 book唔book得過?
我住過不過都好多年前
食野(我個時食fusion菜)同房嘅風呂麻麻地
新手留名
有冇人試過Alfred Chan係熱海個間溫泉旅館
有私人風呂睇片好似幾大 不過附近好似幾荒蕪下
同埋去河口湖會唔會唔太方便
你可以理解佢係一間座落於溫泉區嘅酒店
如果你想感受日式旅館 佢應該唔啱你
但如果你係一定要去河口湖而得番佢呢 咁就冇計
否則我覺得有更好選擇
係旅館網站直接book左,千一蚊
點解2月河口湖d傳統靚旅館咁full
full到4月啦已經
有啲旅館冇email
好似ubuya我係japanican訂
但見到之前有ching agoda訂完都會伏
搞到我依家有啲驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞