(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
由布院
邊間正?
lm
jalan search 由步院,睇 budget 做人。
原本book左銀山溫泉的瀧見館
2個月來日日去藤屋睇下有無放房
終於比我book到1月的藤屋
一個人去溫泉旅館係咪冇咁方便
1月尾會去日光,諗緊試唔試下
日本官網Book咗一泊二食
唔洗入信用卡就有confirm letter
日本人咁講個信字
我2月去銀山睇咗好多間都無房,唔知係未開放booking定full哂。我都想住藤屋
求大阪附近旅館推薦
真,露毛唔浸得
同紋身一樣
2月已經full曬啦
我10月中book1月已經得返瀧見館係有房

如果想住藤屋,可以去之前一個月日日check有無人取消,有位要用日本人用的網去訂房,唔好用外國人留資料的方法訂房,佢多數朝早8點先睇email,到時已經比其他人book左
感謝🙏我暫時book咗昭和館咁我之後得閒就check下先
你要預佢只有會員嘅旅館會列出嚟,所以係好少一部分嘅宿
而佢主要係用溫泉嚟做sorting/filter,呢方面係比較特別,但其他諸如房間類型/酒店設施/二食/價格等等就資料欠缺,所以個人覺得都係只能作為參考用
恭喜,我成日都幫人捕住啲酒店所以好明
試過放間酒店出嚟俾朋友book,10秒就俾人搶咗
咁男人都要無鳩毛
男人可以,但要著泳褲
我有次去有馬溫泉,佢有個職員企係入口檢查
見到有毛會俾個剃刀你剃乾淨先俾入
好好笑
原來河口湖產屋冇貸切溫泉
大家好,黎緊2個人去有馬住一晚溫泉酒店。23年2月10日晚入住,想一泊二食。BUDGET HK$ 3,500.00 至 5,000.00。請問各位有無邊間好介紹。
情侶2月去關西 喜歡露天溫泉 以前試過草津幾正
預計會安排2晚瞓溫泉旅館(想兩間不同)
白濱,有馬,城崎,嵐山,琵琶湖

關西主要這五區會有推薦次序嗎?
求其少少comment,唔算推薦

城崎我覺得住一晚已經夠,因為週圍無景點,你要撘番車出去玩,又撘番回頭車入去住,蝕好多時間
琵琶湖就經濟之選,但所有嘢都比較舊啲
白濱睇你有無興趣玩和歌山嗰邊,有嘅一定去,無嘅就唔洗特別去
嵐山除咗貴同無(啱你嘅)房之外無咩問題
有馬相對嚟講各方面都平均,唔會特別貴,唔會特別遠,金銀湯亦有特色,係作為名泉會好多人,遊客區味濃
我27號要去平湯溫泉旅館

但依家高山個邊落雪 落到40cm積雪

係咪連巴士都未必開到

我bk左成幾千蚊 無得退
雄琴温泉湯元館有冇巴打住過?本來想平平地試雄山莊,但佢4月好似唔受獨撚玩,唯有加少少試第二間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞