(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
就咁浸唔一定要book日歸plan,比如上邊間旅館啲plan係包按摩、休息房、午餐等等
就咁浸嘅話其實睇完所有旅館,覺得邊間好,然後去嗰間官網睇下有無日歸就得,比如同一間就咁日歸係2530yen
https://www.tenseien.co.jp/higaeri/
我黎緊去京都嵐山
想住個靚靚溫泉旅館

把心一橫book左 嵐月嗰間露天風呂房

而家又心思思想轉星野

有無意見比到下我
兩間都頂級,真係睇你著重個溫泉定係個體驗
星野唔係溫泉旅館,但體驗上呢間絕對唔錯。
嵐月露天風呂房熱水黎
原來全部都唔係溫泉黎連大浴場都唔係
真係架咩。。佢網上講話係地底礦泉
我未住過日式旅館,想知如果係想要一泊兩食係房食嗰種
佢網上有兩個package 一個係客房服務早晚餐,另一個貴d係早晚餐 邊個先岩?
如果10000$hkd左右預算
想係嵐山/京都連泊兩日
有無好介紹 心思思想要房有露天私人風呂/靚既貸切露天私人風呂嗰類
因為日本溫泉法定義一係要25度以上,一係指定礦物質要達到一定濃度
睇番官網介紹,呢啲其實即係山水,所以一定唔夠熱
其次成份
Na+ 114.7mg/L
HCO3- 276.5mg/L

而法例要求NaHCO3需要340mg,所以唔能夠定義為溫泉
我自己book 溫泉旅館一定會望望yahoo jp
講佢係咪溫泉嚟 佢仲會分埋大浴場 房露天風呂/貨切係唔係
點解ching 你咁勁連礦物質含量都搵到
係邊度搵
http://www.rangetsu.jp/html/bathroom.html
旅館官網有寫,雖然唔一定間間都有寫
嵐山既溫泉旅館其實真係性價比其低,如果想有私人風呂同靚既貸切露天風呂就或者試下嵐山隔一個站既龜崗翠泉,各方面都應該合你要求。
我以前向官網訂星野係唔包兩餐,通常要到 check in 時先 book 晚或早餐或選擇唔食,上面幾個 plan 既價錢唔知係咪唔同房型既價格。
想請教小朋友係咪大部份都當大人計先book 到
定係會唔會直情間溫泉唔歡迎小朋友去
同一日D網Search 個條件一揀多個幼兒好多都冇曬result
聽日去白骨溫泉
希望唔好咁多人

佢得返一間谷霞房 其他房full曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞