(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
第一次經JAPANiCAN book房,想問下
訂完房佢有個email send黎話包早晚餐
如果我想知包乜野早晚餐係咪可以send email去酒店問?
可以的,不過有時旅館未必好詳細咁答到你,因為個menu可能跟季節轉
lm
3月中想去望到富士山既附近既溫泉旅館
一泊二食
想問有無推介
筆直5000
報告返最後佢第二日就confirm咗我
我問佢食咩餐佢都答我
係就好
唔知點解佢個email address 要咁神秘
其實你點搵到
我搵咗勁耐都見唔到
上面己經有人 post 左相。
二世古雪季邊有平嘢
嚟緊會試一晚湯心亭
睇相都覺一般般當有瓦遮頭算
昨日 風 唔知點解23號有一間房 即刻book咗
如果本身一泊二食旅館既貸切溫泉麻麻地
想去其他旅館既,係咪可以淨係book貸切溫泉
草津溫泉。會自駕。有冇介紹?
旅行新聞新社 第48回「プロが選ぶ日本のホテル・旅館100選」(2023)
https://www.ryoko-net.co.jp/?page_id=149
選考審査委員特別賞「日本の小宿」2023
https://www.ryoko-net.co.jp/?page_id=155

加賀屋重新登頂,八幡屋貼到實一實
其他都差唔多
瑠璃光平時十零位,今年好似話呃政府津貼,俾人DQ咗
另一個新星係甲府市嘅常磐ホテル,2019年先入榜,81->57->46->26,今年已經去到16位,個勢勁過當年八幡屋
旅館夜晚通常唔受街外客玩,日歸就跟番日歸plan多數都可以
要睇你去既旅館有冇得日歸,冇既話就應該只 for 泊宿者唔會接街客。

今日係河口湖ubuya 好慘好大霧咩都睇唔到

沿路大霧到有D 驚
我上左阿蘇上面都係
能見度5米

上星期去咗河口湖kukuna 朝早影
今朝起身前面個湖都睇唔到
木葉,不過有d遠
佢地有車接送
係,呢個係幾好
但輕井澤送迎巴士好多人搭,要盡早預約
我之前由熊本空港入界阿蘇段上山路又係大霧到能見度得幾米,隔離線對頭車經過真係要去到幾米先睇到,勁似silent hill。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞