(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
點會唔方便,2023年㗎啦,一個人浸溫泉好閒嘅事
無筆直限制嘅話,日光一律推薦Ritz Carlton
有冇巴打住過箱根 三河屋旅館
4個人去京都嗰頭住
想住同一間房+想露天私人溫泉+夠床俾4個人瞓
是咪太貪心 搵極都搵唔到有冇巴絲有推介
京都+大房+溫泉露天風呂付選擇真係唔多,以我所知得花筏一間特別室符合要求
跟住就要去番龜岡(亀峰菴/翠泉),或者雄琴嗰邊先得
或者你考慮下拆開兩間房,咁翠嵐應該容易啲有房
三丁友去大阪6日5夜
最後嗰晚想住京都嘅溫泉旅館
自己睇過下比較近京都站嘅
翠泉同花傳抄 兩間都幾近京都站
check out完出返嚟仲可以行咗兩個景點先至去機場 (夜晚九點機)
三個男仔對觀景冇乜大要求
有得浸同有得食好嘢就得啦
有冇巴打推薦邊間比較好
箱根 雪月花晚餐唔太得

【日警搗破露天溫泉偷拍集團 驚揭逾萬女性受害】
報導節錄:
日本擁多個知名溫泉,受本地人及遊客喜愛,香港人更不例外。不過,日本靜岡縣警方近日搗破一個龐大偷拍集團,拘捕16名男子,當中包括醫生及公務員等,該偷拍集團在全國各地露天溫泉偷拍,甚至落藥性侵,更將偷拍片放上網販售,受害女性至今累計多達逾萬。

https://points-media.com/qek4

https://youtu.be/rkYJEiJ8R6Q
黑川溫泉 3月尾去 2個人1晚包晚餐 budget $3000起 有咩推介?
認真追晒po
想問下千一景房內私人風呂係咪真溫泉黎
唔該晒各位巴打絲打
5,6年前住過,已經無咩印象
淨係記得嗰次第一次住溫泉旅館同fd係咁浸,晚餐同早餐都大滿足,接待個呀姨都好人,晚餐會每款都介紹吓
除返開每人好似2萬零yen,俾完錢無覺得俾多咗

黑川間間都咁正
住過御客屋同埋いこ旅館
兩間都唔錯
3000$可以揀再靚d
本身見佢好有歷史感,所以想住下

即刻去馬
啱啱book 咗4月頭住箱根 初華hatsuhana,唔知有冇巴打住過呢?
蒲島溫泉有冇巴打去過 見佢啲天然洞溫泉幾正 想知道伏唔伏. 訂咗靚房都唔平 或者咁講有冇更好嘅選擇?
黎緊去箱根試FuFu 超期待
黎緊2月尾會去
想問附近有無景點好推介?
仲有三個貸切易唔易拎到鎖匙?
基本上我只會推薦山上館+房內晚餐嘅plan,因為佢其他房都好殘,同埋兩食都幾唔得下(而家有啲館裝修咗可能好啲)
另一個選擇就係住萬清樓,然後過去蒲島玩
卜完先見到個pin話會有熱水内風呂
咁arm又係講個間, 睇官網翻譯都唔肯定係咪溫泉
見40000有私湯, 平湯仲有無其他好介紹

yahoo link
https://travel.yahoo.co.jp/00001354/?adc=1&cid=20230419&cod=20230420&discsort=1&lc=1&mtc=003&pln=11345588&ppc=2&rc=1&rm=10225442&si=1&st=1
謝謝巴打, 我卜左山上館呀, 包埋食果種. 個境睇相都幾靚.
希望OK
Book左湖山亭最靚間房,而家好肉赤
好奇幾錢一晚? 呢間真係一流
我好多年前去,好多香港人,朝早浸唔難拎
而家唔知
岩岩去完飛驒個平湯之森浸日歸
個池好多一條條白色嘅漂浮物,好肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞