(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
十日前去有馬御苑一泊二食
食物質素非常唔錯
serve晚餐個日本女女仲幾靚女添
打算一泊二食箱根雪月花四千蚊仲有私人溫泉好似幾抵玩
個私人私呂係熱水黎
揀 雪月花別館 翠雲 啦
Budget $4000內有無呢間貴咗少少
嚟緊3月想去河口湖浸溫泉 新手未浸過
Budget$3000
水之鄉 花水庭 湖樂御宿富士吟景旅館
有無人試過或者有好推薦
我10月去有馬浸溫泉(Arima Kirari)一泊二食,晚餐真係一流,係我食咁多次最正,一般係一次過擺滿漢全席上晒比你,但呢個係一道道上,足足食咗2個鐘。好好味

老老柒柒
食過咁多次和食會席無一次係一次上曬
same same。

人在城崎
2月去銀山 係咪唔洗諗住可以過夜
見冇哂位
如果唔過夜 可以點玩法
我試過幾次,最近一次應該係喺四國圍爐,全部嘢一係凍食,一係插喺爐度燒,一係就鍋物點個火就得,得甜品係後上
一道道上真係佔大多數,不過兩個鐘係咩玩法,我食法國course都係咁上下時間
翠雲個價應該係筆直內?定你個budget係講緊超旺季去?
如果要低價住房內溫泉,我都係推薦櫻休庵別亭凛,只係交通上你要預下(自駕最好)
有馬御苑,好定壞講都係得啲嘢好好食
今次路過住咗晚有馬Grant別墅結樂嗰邊,食就一般,但好住好服務
下次想去試下奧之細道
你如果夠神心,就日日捕住有無房放番出嚟,多數free cancel過之前 (每間旅館都唔同) 總有少少會出番嚟
如果唔住,其實銀山好細,幾下就睇完,只係交通麻煩啲,day trip嘅話可以撘埋一個移動行程,或者住番山形線沿途
會揸車啊
係驚如果唔住 夜晚大雪揸車危險
幫你拆曬唔要嘅部位 俾你食個啲全部都可以食
蟹肉都實 殼唔太硬
聽落好正咁

另外七個外湯有沒有去齊
感覺去兩日一晚浸七次又有D誇,但唔浸齊感覺又會差啲咁
翠雲個私人溫泉都喺溫泉水嗎?
我前排都去完
冇浸齊 揀咗靚嘅室外風呂浸
夜晚3個,日頭1個
旅館一泊二食,有魚生、但馬牛同蟹
但覺得返出大阪食嗰啲好味啲
反而覺得喺城崎揀咁貴嘅set笨柒咗
今日好大雨 所以冇出去浸外湯
同老婆唔慣同人浸 都係浸旅館啲私人貸切算
我志在有得浸就得
銀山好歹都係山,唔住嘅話,其實唔建議留到天黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞