(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
係溫泉。但寫法有好多種,最好去官網睇清楚
睇啱就去馬啦,咁多間星野係得京都最值得住。
想搞清楚兩個早晚餐分別先booksend左email未覆
如果係包早晚餐,晚餐通常都係季節料理,早餐就有和式西式揀,呢個就通常 check in 時會問埋,晚餐會問你地有乜野係唔食之餘此類。

但當然如果你係 stay 兩晚咁兩日既早晚餐都會有所不同,唔會兩晚都係食同一個 menu,同埋唔知 covid 時期晚餐會唔會都係向返房食,平時晚餐就會向 dining house 度食,早餐就會向房食。

Thanks ching
岩岩佢覆左我 原來有兩個menu
一個貴d一個平d咁
我見得返一間房 即用佢官網連住兩晚75折買兩晚淨房
到時先決定食唔食
七五折就真係可以狗衝啦,谷霞呢間房堅正,尤其是對住窗張大梳化,我地上次開大隻窗挨向張大梳化度對住條桂川河睇住保津川 d 船同對面山小火車經過呢個體驗係相當正,如果住兩晚咁就可以一晚食另一晚出去食都得,冇記錯佢地會有車車你地出嵐山。
想問多次 睇吓有冇人住過落合樓村上 想知感覺如何
呢兩日超靚呀ching
呢兩日去咗箱根
落雪溫泉
我宜家都好鐘意食蟹 仲鐘意過食牛
不過成個trip係咁食真係頂唔順
有機會我都想去下你講果邊
但今年主打都係10-11月去
間人蟹有無話全年邊個月份有?
大概十一至三月。
本來黎緊去京都有兩晚想住炭平,但連埋餐蟹兩晚真係好撚貴,而且我本身唔太好食蟹。
下星期去 希望仲有 book左間華ごころ
好 唔該巴打
見京都星野 9月d房好full
有無話係咩原因
8月都全部綠色,一到9月就full 曬
9月唔係旺季,見禮拜六無俾人hold,似係有agency hold咗一批房
希望開心去 btw 75折係non-refundable
所以都怕自己太衝動
本身想係谷霞同山端揀 但得返谷霞係兩晚都有房,但都係得返一間
我就係見好full 所以non-refund都買左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞