(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (7)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
湖月裝修左
第一次去河口湖book秀峰閣湖月
好正 房景同溫泉景都對住富士山
酒店餐廳戶外有得一路飲酒一路浸腳
咁快又爆 post。
俾我捕到4月ubuya
我二月就要捕定六月嘅房
我九月去,下個月就要開始玩捕房
我通常都會 book 到溫泉旅館先再 plan 去幾多日。
11月住過 陵楓閣 10疊 楓樹方向

位處小山坡之上 周圍都好靜之餘落個斜坡就到溫泉大街 地點無得頂

野食ok 房內廁所新整 大浴場都正 有個凍水池係正隔離 浸到熱熱地可以即時過冷河再戰十分鐘

金湯係室外 溫度好足夠 貸切size ok 只係個環境唔係最靚果款

welcome點心個cake好好食 建議落大街買番香港做手信
少尷 呢間成個presentation 都係溫泉旅館但偏偏唔係

但個package係幾好 有景 有半露天水池?有內裝 野食睇落又幾精緻
使唔使5000一晚? 食材係standard 定貴少少既menu黎?
特色餐要加錢,呢餐比standard一人貴約5000yen
但呢個我係襯佢出special offer訂,而且係yen仲幾平嗰陣訂嘅,碌卡連手續費好似5.7算,coupon減5000後實際4100港紙,同埋仲有Jalan碌咭 10%分回贈,總之實際好抵住
食材加埋呢個brand既服務水平四千又真係幾抵

之前睇過 界 既其地酒店都要四千頭一晚
7/8 西伊豆 土肥
森の入り江の離れ宿 無雙庵 枇杷

8/8 愛知 蒲郡 旬景浪漫 銀波荘

感謝收看今次東海8間旅館評測,循例講句個價係正價或者特價plan,無計到coupon,會員回贈同10%回贈
實際俾嘅錢當打個8折差唔多,兩個人加埋56萬有找,即係每人每日平均2000港紙左右。對比番個體驗,呢個價真係相當抵玩
Jalan又有新一輪碌咭回贈10%,襯yen仲係比較平嘅位置,推薦大家都可以嚟番個全旅館之旅
星野嘅宿住兩晚8折其實會抵玩啲,只係我鍾意日日轉旅館先至要等佢特價
其實一丁友嘅話係咪唔好哂時間搵旅館搵翻市區人工算?
因為搵親都係雙人
加埋平 yen ,真係絕對抵玩。
你肯俾1.5個人錢其實會搵到D
我4月一丁友去湯元館響樂天訂就係俾1.5人錢,不過D花今年咁早開,應該要大改個行程,諗緊仲去唔去好
舊年去日本順便買咗crea本一人溫泉旅嘅推薦,的確唔多,330間姐
你要去邊,睇下幫唔幫到你
我頭先有膽粗粗留言問1個人得唔得 同埋話如果得係咪實收1個人錢 (雖然我都預左唔得)叫做盡左力試下咁
有冇巴打試過由布院美星?
Bk左10月去 最平個間房 32xxx羊2個人
睇相就好似好靚
同房有半露天溫泉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞