【異能正傳】【契弟】源界神話—異軍崛起(2)

1001 回覆
72 Like 5 Dislike
差啊夢生未出場 好想知夢生依加點
竟然用我黎做結尾,好滾動
六大源族係氏族制定點?
六大源族係氏族制定點?

應該係指用類型既源族
靈智流=一族
獅子同鳳都係獸化 所以曾經同一族?
我同花巴會唔會係拍賣會登場?話哂都係陰陽師兩個徒弟仔
六大源族係氏族制定點?

應該係指用類型既源族
靈智流=一族

今晚仲有冇
愛上獅王了
見到有商會出現+埋我角色主神係財神,可唔可以加到個attribute落我個角色到?我想佢有大量源石,富可敵國!

財神要第二部再出現
不過下一更你會有另一個角色出現先

part time咋你

part time咋你

幾時先到源帝
等到花兒也謝了
幾時先到源帝
等到花兒也謝了

出文再覆巴打!!

鐵律使這時並沒有穿源奧教的白金祭袍,換成一套貼身的鎖子甲,一頭整齊得過份的六四分界直髮,鋼靴敲在地面上發出冰冷而沉實的步伐聲,不急不緩,每一步的步距都沒有偏差。

提腿、落地,然後再提腿,再落地。

咯咯,咯咯,咯咯,咯咯。

跟本人一樣,毫不拖泥帶水,殺伐果斷。對的,他平靜的眼眸中只存在黑與白,正義與罪惡,像呼吸一樣,不是呼,就是吸;像走路一樣,不是提腿、就是落地,兩者對立,不容灰色地帶出現。

「鳳理事,剛上任就想肅清罪惡?」

鐵律使走到鳳威瓏身旁,冷目凝視威可羅等人,續道:「獅王,威可羅。曾經喺六大源族嘅驕子,可惜自甘墮落,成為『正義』之敵,實在令人失望。」

威可羅目光牢牢鎖定鳳威瓏,冷嘲道:「鳳理事,好一個鳳理事。落爪源族果然已經淪落到源奧教同源帝嘅爪牙。源門四傑之中,我就估到一定繼任者會喺你。」

「嘿。所以,威大哥你同兩個源者想要開打?我隨時奉陪.......鳳-火!」鳳威瓏雙手攤開,升起兩團刺眼的火球!

鐵律使掏出腰後的三叉,輕吐一句:「Legalize。」

「正義無懼罪惡。」他的聲音沙啞,像機械般冰冷,左手幻成一把長四呎的銀鋼屬三叉戟。

「邊個郁威哥一下,老子就斬邊撚個,雷-虎!」隨著能量飲品一口灌進肚中,一隻栩栩如生的電光神虎出現,貼在洪轟天腳邊,發出低沉抑遏的嗥叫聲!

「冰界。」

冷凝霜杏目綻放冰藍的寒芒,纖柔的四肢立時纏上一縷縷寒煙,「咔嚓咔嚓」地凝固,一直攀到臉蛋上,化作一個雕工仔細,美麗的冰花面具。

吼!!!!!!!!!!!!!!!!

威可羅頭髮瞬間長成鬃毛,牙齒變得鋒利無比。他仰天怒吼一聲,天穹彷彿被他的吼聲轟出一個大洞!他爆發的源壓在地面掀起一陣狂風。

鳳威瓏,鐵律使!

威可羅,洪轟天,冷凝霜!

氣氛剎那間變成沉重,雙方的手下握起隨身武器,如箭在弦,只要命令聲落下,大戰將一觸即發!

「停手,全部立即停手!」一道身影帶著二十個裝甲兵,往眾人的方向一路走來,聲音嘶啞,像經過長年吼叫似的。

「Punk?」

這個制止大戰的男人正是蔣悅的另一名貼身護衛。他剪一頭Skin Head,兩邊染金的眼眉角上各插著三顆平排的釘書釘,身上繡滿紅紅綠綠的刺青,爛洗水牛仔背心,刻意磨破的黑皮褲配黑長靴,超前衛的龐克打扮與其名字絕對不配。

文具小隊的副隊長,幻象流源者,丁樞機。

「你地如果再唔停手,將會被聯盟視為違規者,永遠停賽囉,Nonono!」丁樞機擺手笑道,目光卻帶著濃濃的威脅之色。

眾人聞言,吸一口氣,然後回復正常。

「Good Boy,Good Girl!你地要打嘛,我無意見啊, 不過離開呢個島再打囉。」

「Roar!!!!」他忽然像撞邪般跺腳,對著眾人咆哮大叫,把五個人心頭的火氣瞬間弄熄,無不嚇得目瞪口呆。

丁樞機見眾人一臉錯愕的樣子,摸一摸下巴,奸計得逞般笑了笑。

「嘿,威先生,我負責帶你地進去。鳳威瓏,正義L,你地兩個等一下,會有管事招呼你地囉。」他頓了頓,語氣徒然一冷:「記住,蔣家主無興趣理會源奧教嘅紛爭。不過如果你地要搞事,商會聯盟同蔣家樂意奉陪。喔,恐怕即使源帝親自出馬,都無辦法將你兩個從呢座要塞中救走。」

當兩位管事前來迎接一言不發的鳳威瓏和鐵律使後,碼頭再次回復平靜。

沒有人留意到,碼頭遠處有三人一直在礁石上隔岸觀火。他們一人坐在盤腿坐在礁石上拿著竹竿磯釣;一人揹著大竹篋來回踱步,手中拿著長夾,四周清理垃圾。

最後一人長髮披背,身穿白袍,負手佇在半空,腳下有一個半透明藍紅二色的陰陽圖案,饒有意味看著碼頭上的六個人,口中唸唸有詞。

「橋,柔生。老師就考吓你地,你覺得剛才如果打起上來,最後邊一邊會贏?嘿嘿嘿!」

被稱為橋和柔生的兩人正是源門四傑的最後兩人。獨眼漁夫,姜橋和百花子,花柔生!

姜橋一邊收竿,一邊滿不在乎地說道:「平局,兩敗俱傷。我帶一種感覺,鳳威瓏無想像咁簡單,而獅王修練多年,戰力仍喺未知之數。」

「嗯,分析得幾好。柔生?」

「威可羅嗰邊應該會贏吧。」

「喔?此話何解?嘿嘿!」

「第六個人。企晌班西裝友中間,一直伺機出手 ,中途偷偷戴帽嗰個男人,佢可能先喺最恐怖嘅源者,天生嘅自然流刺客。如果我嘅花草無感應錯,佢只喺剛入源界境,但源力竟此如此純淨.......」

「無錯,的確純淨得無任何雜質,大五行,主守........土之源力。」
原來潛咗入去d西裝友度
獅王幾正係咪巴打角

無錯 巴打真喺叫威可羅
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

你地班後生帶無諗過貧僧

拖一個再用鏡照成好多個

信唔信將你地所有人的女都照一個出黎丫嗱

我冇女 睇你點照

但你有左手同右手
差啊夢生未出場 好想知夢生依加點

夢生同沫沫未咁快出現

不過你出場鳥
竟然用我黎做結尾,好滾動

你又出場Chok
六大源族係氏族制定點?

唔喺完全氏族制

威可羅就喺人板
六大源族係氏族制定點?

應該係指用類型既源族
靈智流=一族

呢一更
今晚仲有冇
愛上獅王了

幾時先到源帝
等到花兒也謝了

大佬邊有咁快出場

呢一部宜家先開始
原來潛咗入去d西裝友度

前傳有提過,龍天墳精通易容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞