【異能正傳】【契弟】源界神話—異軍崛起(2)

1001 回覆
72 Like 5 Dislike
契弟聽日再出文 放假會出多啲
今日幫屋企做嘢

去文......

「你地兩個就留晌上面好好反省,今次小懲大戒,若再有下次,後果自負。其他人聽清楚?上得岸就喺聯盟嘅客人,不容質疑。」畢穎螢沉聲說道,眼波閃爍著跟這副可愛臉蛋不相襯的寒光,如同英姿颯爽的女軍官。

「明白!」碼頭上一眾管事紛紛點頭稱是。

「哇,玩3D打印?」步如飛仰頭盯著黃色螢光筆畫出的籠牢,抱手打趣道。

「不過喺小把戲。」畢穎螢梨窩淺笑,使人著迷。「塞特族嘅各位,下屬有所得罪,我的確責無旁貸,希望各位不計前嫌。」

走進要塞後,步如飛一行人隨畢穎螢而行,聽後者耐心介紹要塞設施。

商會要塞佔地極廣,儼如一個迷你城市。要塞的金屬護城牆一共有八道巨大的城門。走進內部後,再有一個呈六角形的內城牆,最內層的位置儼如一個井字,顯然經過精心佈置。

三個碼頭,對應三奇。八道外城門則契合八門中的休、生、傷、杜、景、死、驚、開門。照這種說法,六角形的內城牆則是戊、己、庚、辛、壬、癸。內層的井字為九宮。若有精通奇門遁甲之術的術士,絕對被這個要塞的佈置震驚。

當然,步如飛等人不諳此道,只聽畢穎螢的講解就好。

要塞中林立各種各樣的設施、酒館、賭搏區、冷熱武器店,供參與者交易的指定區域,甚至是合法的紅燈區,燕瘦環肥,不同膚色國籍的美女牛郎。

說到嫖妓,畢穎螢的聲音弱不可聞,臉蛋紅得像紅蘋果一般似的,連耳根也燒得發燙。

「只要你想得出的活動,商會聯盟都可以滿足你地。」她經過一棟兩層高的房子,抬頭瞄了二樓半露天的平台上。身材火辣的內衣女郎在跳鋼管舞,媚惑地解下胸罩,拋向下方。

蕾絲奶罩直下,湊巧蓋在刑爆烈的頭上,像一頂不合尺寸的花邊小帽子。

「無興趣,我只喜歡射.......不停咁射,瘋狂咁射。」刑爆烈一手把「帽子」扯下來,冷冷地對畢穎螢說道。

「下流。」畢穎螢呆了半晌才反應過來,冷哼一聲,尷尬地撇過頭。

步如飛與刑爆烈相處數月,自然知道這個說話永遠過份簡潔的戇男想說甚麼。

「無錯,外表愈正人君子,內裡愈下流賤格。」步如飛大義凜然地附和,顯然完全沒有為刑爆烈辯解的打算。

走著走著,他們不知不覺便抵達位置九宮的右下角,一座大理石外牆的奢華行宮。
契弟聽日再出文 放假會出多啲
今日幫屋企做嘢

去文......

「你地兩個就留晌上面好好反省,今次小懲大戒,若再有下次,後果自負。其他人聽清楚?上得岸就喺聯盟嘅客人,不容質疑。」畢穎螢沉聲說道,眼波閃爍著跟這副可愛臉蛋不相襯的寒光,如同英姿颯爽的女軍官。

「明白!」碼頭上一眾管事紛紛點頭稱是。

「哇,玩3D打印?」步如飛仰頭盯著黃色螢光筆畫出的籠牢,抱手打趣道。

「不過喺小把戲。」畢穎螢梨窩淺笑,使人著迷。「塞特族嘅各位,下屬有所得罪,我的確責無旁貸,希望各位不計前嫌。」

走進要塞後,步如飛一行人隨畢穎螢而行,聽後者耐心介紹要塞設施。

商會要塞佔地極廣,儼如一個迷你城市。要塞的金屬護城牆一共有八道巨大的城門。走進內部後,再有一個呈六角形的內城牆,最內層的位置儼如一個井字,顯然經過精心佈置。

三個碼頭,對應三奇。八道外城門則契合八門中的休、生、傷、杜、景、死、驚、開門。照這種說法,六角形的內城牆則是戊、己、庚、辛、壬、癸。內層的井字為九宮。若有精通奇門遁甲之術的術士,絕對被這個要塞的佈置震驚。

當然,步如飛等人不諳此道,只聽畢穎螢的講解就好。

要塞中林立各種各樣的設施、酒館、賭搏區、冷熱武器店,供參與者交易的指定區域,甚至是合法的紅燈區,燕瘦環肥,不同膚色國籍的美女牛郎。

說到嫖妓,畢穎螢的聲音弱不可聞,臉蛋紅得像紅蘋果一般似的,連耳根也燒得發燙。

「只要你想得出的活動,商會聯盟都可以滿足你地。」她經過一棟兩層高的房子,抬頭瞄了二樓半露天的平台上。身材火辣的內衣女郎在跳鋼管舞,媚惑地解下胸罩,拋向下方。

蕾絲奶罩直下,湊巧蓋在刑爆烈的頭上,像一頂不合尺寸的花邊小帽子。

「無興趣,我只喜歡射.......不停咁射,瘋狂咁射。」刑爆烈一手把「帽子」扯下來,冷冷地對畢穎螢說道。

「下流。」畢穎螢呆了半晌才反應過來,冷哼一聲,尷尬地撇過頭。

步如飛與刑爆烈相處數月,自然知道這個說話永遠過份簡潔的戇男想說甚麼。

「無錯,外表愈正人君子,內裡愈下流賤格。」步如飛大義凜然地附和,顯然完全沒有為刑爆烈辯解的打算。

走著走著,他們不知不覺便抵達位置九宮的右下角,一座大理石外牆的奢華行宮。

螢光筆仲唔係我既
中岀巴 我個人物性格可唔可以類近轟焦凍咁 但冇咁cool 起碼有啲近親/友/愛情嘅一面

無問題
點解步如飛同刑爆烈唔吸收左個源晶礦?要拎去賣左佢

之後會解釋

仲整埋棚假牙

會唔會係要分段長時間咁吸收先見效,而我無咁既時間

我稍微見到我個名

呢一章都會出場

商會要盟算喺呢一部入面比較重要嘅場景
終於追到live

羅莽巴
螢光筆仲唔係我既

下流
中出巴我個角色幾時出場
中出巴我個角色幾時出場

翔巴等一等
契弟一定會安排你出場
暫時未喺時候
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

你地班後生帶無諗過貧僧
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

你地班後生帶無諗過貧僧

大師,出了家就別想太多了
我稍微見到我個名

呢一章都會出場

商會要盟算喺呢一部入面比較重要嘅場景

我係咪都算幾重要嘅角色之一
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

你地班後生帶無諗過貧僧

拖一個再用鏡照成好多個
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

你地班後生帶無諗過貧僧

how bout me
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

因為係沬沬拖你呀,嘻嘻
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁

聽到都痛
螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁

聽到都痛

螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁

聽到都痛

你做咩咁開心
巴打你玩開呢味?

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁

聽到都痛

你做咩咁開心
巴打你玩開呢味?

墳巴冇追post
人地絲黎架

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

你比人拖住條丁

聽到都痛

你做咩咁開心
巴打你玩開呢味?

墳巴冇追post
人地絲黎架

螢光筆仲唔係我既

下流

阿墳一拖二
輪迴二拖一
阿魏一拖二
夢生一拖一
我拖一個唔係好過份啫

點解要劃走我一拖一?

因為係沬沬拖你呀,嘻嘻

錯,係因為你未拖兩個先唔燒埋你個疊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞