【異能正傳】【契弟】源界神話—異軍崛起(2)

1001 回覆
72 Like 5 Dislike
我本名可唔可以叫馬菲

源帝巴可以叫Matthew ,但個姓改唔到

唔緊要 我長年累月比人叫_馬菲

契弟知道_喺咩字,但契弟不說
講件柒事比巴打絲打聽
是咁的,契弟早幾日行書展,無意經過一個攤位
當時正好有一位作家準備接受訪問

聲音畫面無問題!

契弟差一步就衝入鏡頭,好彩女朋友拉一拉住
當刻契弟表情如下:

嗰一刻,有一種莫名嘅失落,到宜家仍然歷歷在目

追夢係有代價, 而通常去實現夢想嘅過程都要用好多錢

夢施主發生咩事?

例如你細個真係好想學一樣嘢, 你已經擺咗好多時間同心機, 而你又好想出去闖闖, 一邊增廣見聞, 一邊考驗自己嘅實力, 但係就係差少少錢

Btw Problem solved now
無人再可以阻止到我

錢可以解決嘅問題只喺小問題
永遠都喺.....

啱啊~ 有啲嘢唔依家做, 可能一世都再無機會

夢絲打不妨聽吓林俊傑 - 有夢不難

契弟有時候無動力都會聽一聽

追夢真係要有好大的勇氣!因為當你唔係用自己錢的時候,你背負的就唔止係自己的夢,仲有其他人的期望,變得唔可以失敗,點都要做d成績出來

啱啊, 所以要更加努力

冇咩夢想嘅沬沬見到夢夢你地咁有熱誠去追自己嘅夢真係好羡慕。
我會俾支持同鼓勵你地咖,加油呀

簡簡單單嘅生活方式何嘗唔喺一個夢想?

我都有夢想 但係又唔可以話係夢想
大家如果有實現到嘅夢想 一定要加油呀
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點

講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點

墳巴無女咩?
好似感化裘千仞咁

一燈大師

Btw,阿魏開始愈來愈似鏡海
諗吓當年鏡海點留低佢同鳳凰

呢個徒孫比晨依更似貧僧,但肯定比貧僧走得更遠,貧僧一向都唔係鍾意做打頭陣最出位果個,但貧僧會係能為王牌搭出最好道路,引領你走更遠果個

Btw我有無感情線
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷
講件柒事比巴打絲打聽

聲音畫面無問題!

當刻契弟表情如下:

路飛哥哥想入鏡咩
作好啲呢本書,出街個時你味會做主角囉

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

唔急嘅,揀個好的先一齊會更好
你小心佢喇 佢對你lamlam脷

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

講得啱 寧缺莫濫

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

講得啱 寧缺莫濫

lam你老母 搶走左我師傅佢仲邊得閒教我

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

講得啱 寧缺莫濫

徒弟仔

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

講得啱 寧缺莫濫

徒弟仔

你徒弟太衝動,雖然我果兩個都唔冷靜得去邊
pish

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

講得啱 寧缺莫濫

徒弟仔

你徒弟太衝動,雖然我果兩個都唔冷靜得去邊

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

紅字重點

墳巴無女咩?

故入面有兩個
出面冇

墳墳

做咩lamlam脷

契弟跪玻璃問多次
喺咪春巴想做西方龍?
定喺其他巴打

契弟食飯寫緊文
契弟跪玻璃問多次
喺咪春巴想做西方龍?
定喺其他巴打

契弟食飯寫緊文

我係想做恐龍
中出巴 可唔可以比個角色我
我想要個能力係飲水 因為我本身好憎飲水
所以飲水個能力可以短時期內飲勁多水(1/4個湖) 再吐返出黎

無問題

但好奇一問,點解憎飲水?
契弟每日飲2L

因為斟水好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞