(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區187新手問嘢睇#1

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
少到咁
大家點睇西蘭花同椰菜花?網上吹到都幾大,聖品咁,但同我食碟生菜有好大分別?

另外搵左好多資料關於同時增肌減脂,唔計新手福利呢啲,要做到同時增肌減脂,首先係要熱量赤字,大概赤tdee-100,咁脂肪自然會減,熱量組成當然係優先食滿蛋白質,而赤字增肌個原因係肌肉唔單止依靠每日吸收既營養去修復,仲會運用到儲存既糖原,呢到好複雜睇唔撚明,但重點係唔可以赤字過大。大家點睇
仲要留意有gym,肌肉都會增加,但體重正常係會緩降
Gym撚日常
男女都燥
但食over係咪一定會肥,因為我想做更多引體,感覺力量已經去到一個樽頸位,所以想減下肚同腳啲脂肪,我腳都幾多脂肪下...
77kg 20幾下
做咩變咗你答嘅
我唔係比賽純粹cut,可能我太貪心想一路進步同埋lose fat,而家基本上每日食大約200g carbs 160g protein squat 或者deadlift 嘅時候carbs 會多40 g左右,一個禮拜大約踩三次機 40 mins 左右。而家體重大約77kg 唔知使唔使再減calories,因為上個禮拜個體重下降幅度比較低,但係strength 都keep住有少少進步
Tdee會變 食少左佢又會漸漸變低 唔準的
你天生腎虧?定你個腎無用

尖美愛徒都周圍燎9人?
操耐咗無咁好胃口
人生未過過80kg
條女笑人?
仲以為健力界係清泉,原來都咁多花生
淨係睇咗少少
覺得兩面MK仔鬧交咁
話冇所謂但又不停出story
成日見
有時啲褲薄到見到入面tback
健美界花生好食啲
偷食恐嚇小三又有白卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞