關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
原來中文同日文填form係有分別
我去左日本網訂 見佢做會員有10%off
會唔會有咩影響?
er 咁我相信兩邊都會訂到車既 未試過日本Toyota網
ETC應該可以email問就買到/加到 但Expressway Pass應該係外國人先買到 真係要問下先知
係Toyota jp訂左4wd+雪呔 SUV
1月會去名古屋9日
有無巴打有好行程推薦
12月尾金澤去白川鄉加高山
洗唔洗要4WD?
唔洗 但係雪呔必要
有冇人係日本用過 Waze?
有冇巴打呢幾日有租車?
CEP,NEP係咪有得買返?
CEP有 問返租車公司

In response to the resumption of sales of NEXCO Expressway Pass, Times Car Rental will resume part of the sales of Expressway Passes. The resumption date of each pass is as follows.

Available from (As of 2022/12/9)
- Tohoku Expressway Pass(TEP) 2022/11/11
- Hokkaido Expressway Pass (HEP) 2022/11/18
- Central Nippon Expressway Pass (CEP) 2022/12/9

富良野附近路況
我拎車當日先買定係我預約租車個陣已經要問?
你可以 email 問問租車公司
Lm 諗住2月頭租2-3日
去河口湖
想問下你地同Toyota Rent a car官方Email都係用英文?
我係中文
今日起大阪Toyota租車
冇cep 買
早幾年11月中去河口湖
遇到幾十年一遇嘅初雪
無雪軚 揸20,30 都好似踩唔停
JEP有冇機開返
想問下通常揸長途車Toyota租 hybrid 定普通油車好?
長途其實都用引擎多( 油)
不過都係建議租hybrid
除非你話你完全唔會經過市區
題外話:hybrid第一次楂嗰陣架車喺市區靜到好似冇開引擎咁樣
想問下聖誕去箱根河口湖淨係雪胎夠唔夠做?
book 左兩張單, 一張係Corolla 45000 yen, 一張係 4WD SUV 65000 yen, 兩張單都加左雪胎
會渣上富士山五合目, 所以諗緊駛唔駛比多20000 yen 要 4WD
求指教
係樂天租平好多,但登記用左片假文, 到時對唔到passport有無問題架
有冇人知Toyota Rent A Car 個email係咩?
搵黎搵去都搵唔到email 得電話
打去日本又要比錢
this?
客服話線上搞唔到ETC 要打電話
有咩方法打日本電話 唔計長途
打乜鳩 email reserve咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞