關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
有冇手足試過還左車先收到超速告票
呢排揸高速多,個撚個都120 130咁去,驚跟佢地尾會食告票
前幾日北海道跟人地行130未試過
有相機佢地會收慢
新千歲 130出札幌 仲要比人推緊 你諗下?
咁又唔會推到落尾
請問一下,我月尾經樂天book左nipponrentacar,係銀座拎車
應該冇跟雪軑俾我?

我應該搵樂天定nippon加訂??
想問下用Toyota 日文網訂車 想要冬天胎係咪tick個裝備品個無釘輪胎就ok?
用中文佢冇晒
但日本就只係揀左 但又冇confirm咁
無跟。

可以email 去nippon 訂,平日大約一日就會有回覆。
最終都係俾新款我揸
本地人好少推,肯定係同類啦
整體唔錯
不過冇想像中咁正
唯一唔滿意既係轉左電軚輕飄飄冇咁軚感
雪地有一下冰面滑咗下都救得返
爽完,河口湖閒日人少車少,自駕一流
鐘意去邊就去邊,唔駛等巴士
係 揀左先 book完會有個預訂編號
同埋佢有得比你揀如果無雪胎係咪仲保留架車
多數一星期左右(?) Toyota會email覆番你係咪預訂成功

利申 都係第一次book
唔該你
因為上次用中文網book 好快就confirm
今次用日文網 因為平好多
但佢又冇confirm我
同埋佢揀雪胎個位又唔似中文網咁揀左先出車
係揀完架車 再揀要咩工具咁
所以我中文個邊未cancel 等下佢
唔使客氣 大家可以交流下
中文網唔知係咪俾遊客book嘅關係會貴啲
做埋日文網會員個價會再抵啲
希望你book到我想book 4wd雪胎都無哂 好full
應該係 仲要一註冊就有10% off
但中文個感覺穩陣啲
因為上次book左都ok
4wd我又冇試過 應該要SUV先有
我都係book啲細車 Yaris
我今次去大阪 應該都冇落雪 加個雪胎都係安全起見
但中文網show佢機場冇晒 要特登去遠小小租
想問Toyota 日文網 有無ETC PASS 買?
我係個網book 唔見有ETC 比我禁
係啊一註冊就有折中文網好似成日都full
啱呀你book定雪胎好啲東京大阪嗰啲應該多落雪
2月尾去九州 男朋友揸 喺香港未試過揸4wd所以想去日本試下
希望到時冇落雪
4wd+雪軚大雪地區完全0問題
高速80都可以好安全
去到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞