關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
羽田 Yaris Cross
用Yahoo導航有無用
我上個月係ORIX租到架行左8萬幾既Serena...成部車都好多傷痕, 個GPS又好多電話都無紀錄, 要用mapcode, 踩break部車仲會震

租車都係撞手神
用緊google
搭車問J net rent a car 呢?
你唔去country side 就可以900cc
早幾年喺小田原170km/h中咗
都係國際牌+詐傻無事
以後唔敢
其實你應該搵佢個收費網篤下就知買唔買pass 抵
不過通常咁日日長距離移動都抵嘅
其實我識日文,但都扮唔識

佢淨係話スピード DOWN❗️ 危ないですよ❗️
家族もいるだよ!

我淨係話係係係
Yaris Cross算新,會發生咁嘅事?
我部野6萬8 km差唔多7萬
有圖有真相

新? 我用左19萬租左依部野 比我朋友係咁串我又話車gps好勁 點知google map好過佢
青租幾多日要十九幾萬
就咁睇架車算新
我話新係話個車款,部車租過幾多次行咗幾遠就好難講。

老老實實,我租過日本唔同地方唔同公司嘅車前後廿次有多,車入面部GPS都無試過有大問題,所以你個case我先覺得奇怪。
我9萬yen租8日Aqua 2021,本身行得8000km
反而試過幾次暴走(都係pioneer 機)
要揸多幾條街先搵返自己係邊
冇用過喎
你book 咗未? 連租車都加價加咗20-30%
(3月,JR eki rent, 同一個時間同車種)
之前book 左4日 18000yen
但今日發覺JNET 買唔到名古屋地區highway pass
係Toyota Rent a Car 租多架

到時再取消
請教下黎緊三月中去北海道租左架note用car rental Hokkaido,有冇師兄用過?
同埋會去旭川洞爺湖,係咪租etc穩陣?
部車揸落都算唔錯 但有小小驚左個gps
聽日再試下睇下點先
Good! 我都係book咗再格價發現越遲越貴。
唔會轉booking了
Toyota 我覺得最好但今次JR eki rent 夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞