關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
三十*
今日北海道札幌拎車,免費轉咗winter tire (book 嘅時候要加錢),跟住搭車,行山路去洞爺湖,雪地唔係問題,但係好多冰,超級冼,有幾下都飄一飄 (50km/hr),冇揸開車嘅巴打自己要好小心
公路路面如何?
行唔行到150?
我淨係行山路國道,最快都係90,聽日行高速公路再話你知
Google點咗我行山道
其實條路就冇嘢,係呢兩日結咗冰就好滑,我之前喺加拿大揸車都未試過咁跣
夏天向新千歲租過X Trail 個陣已經裝緊All Season胎Dunlop Grandtrek ST30 心諗租車公司就算冬天都唔會再換真正Winter Tyre
All Season上冰面實飄住去 建議寧願兜遠少少都揀自動車道 起碼有管理公司睇住路面狀況
Ok啱啱行咗高速公路,120 都ok
租6 日,中部,幾多錢算合理?
我日產租 email問佢 佢直接無視我
我另外經日文版 tabirai訂左Orix 都覆左

2.Hokkaido Expressway Pass(HEP)は店舗にて販売致します。ご来店時にご確認くださいませ。
HEPを予約しています。

Btw, 有冇巴打知日產 Note 裝唔裝到3人3喼,同Toyota aqua 都係4WD,雪胎 但平1.5萬yen, 心郁郁緊
我租KEP 我睇nexco好似話仲未開番
就諗住send email問下再 confirm下有冇
不過無都應該幾甘下
好勉強
預咗接一張櫈等個心舒服啲
不過我唔清楚nOte有冇得接櫈
仲有note cc好似細啲
klook係咪冇異地還車?
有呢個option俾人揀, 但點search都係話冇, on99
不過見佢個價平D
係啊 note1200 aqua1500
係窮啊巴打
岩岩再上網搵到呢個

各位巴打可以參考下
https://tc.tabirai.net/s/car/vehicle/vehicle-type/?VID=11#section2
我覺得1200cc 公路會仆街
之前租2000cc noah楂到150kmh想反車咁
今次聖誕退一步租1500 aqua希望冇事
我而家揸緊Aqua Hybrid超級慳油
We regret to inform you that we do not handle Japan Expressway Pass (JEP).
On the other hand, we are able to offer you ETC card rental (330yen including tax per rental transaction) if your pick up location handles it.
Thus, we would like you to request us ETC card rental with your booking number after you make a booking.

日產咁覆似乎真係冇咗Pass
撚有錢租lexus?
你估個個咁有米?
想問租Toyota 如果機場冇車係唔係出去市區租好啲?
因為想租4wd+雪軚+雪鏈
但係見東京冇得租
要Email問佢定點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞