關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
https://weather.com/zh-TW/weather/tenday/l/Fujikawaguchiko+Machi+Yamanashi+Japan?canonicalCityId=1a74fabadb636dbec8938588f42a6a4bc56b7e947b1b3bf6bf4d2ebd7ce59f3f

可以用呢個網check下天氣,我諗12月都未必洗,因為唔會有積雪

我諗當平時落雨揸車就得
想問3個成人+26吋gip x3租2021 aqua夠唔夠做
兩個放尾箱,一個放副駕
26吋唔係好大應該車尾兩個打橫疊起一個打直放都夠 最多咪好似圖示咁放低一邊後座就一定得

行李放副駕位好似有啲危險性

https://en.tabirai.net/s/car/vehicle/vehicle-type/images/9_TRUNK_03_20190228075637.jpg
我都係3人3gip
Aqua 2021
你預咗後排接一張就ok
除非你有Toyota Rent A Car發出嘅reference唔係都要搵返代理(jalan)
https://help.jalan.net/jln/s/en
謝巴打
不過我試過租嗰陣Walk In都買到pass
應該唔係limited嘅
以我所知hep pass唔係limited,不過一定要租埋etc卡先可以買which張etc卡係limited
我今個星期就去,行程同你都差唔多,去箱根,河口湖,草津。因為草津下星期會落雪,穩陣起見就訂左雪軚。

不過最好就問一問租車公司,佢地會清楚過我地。
差唔多行程,12月中尾去,但已經無哂雪呔同4wd 俾我揀
你訂邊間?我用Nippon,我都冇訂4wd
可以試下唔同店拎車 睇下有冇機會
我去青森都book Nippon 價錢又好

不過廢事慳少少錢出事啦 所有保險同4wd都加曬
今日
toyota 日本都覆左我
本身我租左Sienta Hybrid好似都係要我remove左呢個車款再揀第二款
可能就咁汽油版sienta就有冬季軚
搭單想問 本州/九州嘅pass係咪停售中
Nexco官網寫cep kep都停售 jep連網頁都剷埋
不過有租車公司網重可以剔要pass
係Toyota jp訂完, 再email佢。
佢最後覆左價錢同留比我
唔該晒 如果要食etc價錢都幾襟計
國際牌係咪walk in搞就得?
每日每個中心上下午分別會有100多少少張籌派
建議打電話確認派發時段
然後早最少半個鐘去排
ps:每人同時最多可辨5張
唔該晒, 1月出發,但網上已經無得約時間搞。walk in原來有quota。好煩
我平日下午去觀塘 直入冇人
三分鐘走得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞