關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
#1001仲未開

想問12月想去愛知縣個邊租車自駕遊
行程大概會北上去大雪地方
而家睇租車網 (budget, toyota等等)都未有雪軚有得揀
Email問過個邊 佢叫我直接問佢地鋪頭 但個邊剩係得日本電話
而家驚太遲卜會冇哂車租 想問有冇師兄試過呢個情況
另外budget rent car 價錢平過其它好多 想知有冇伏

歡迎大家補充資訊
toyota 覆左我無晒雪軚。。

我們正與店舖完成確認. 抱歉, 雪地輪胎預約已滿未能提供.

由於疫情期間車輛供應數量大福減少,雪地輪胎的供應亦下降, 因此雪地輪胎現時並無法提供.
ching介唔介意講吓邊個地區同埋咩車款?
我前日book咗㗎然後琴日再Double confirm佢都話有雪軚
河口湖,sienta
你地toyota 日本網訂?
我係

本身係香港代理book
不過同朋友商糧之後都係返日本官網book穩陣啲
lm
我都係
官方好似覆得快啲
我問下日本官網先
見好似貴幾百蚊

Btw. 1月河口湖會唔會有雪或結冰?需要需要用到冬季軚?
點都會有少少
雪tire free
4WD車加錢
樓主自製懶人包,歡迎補充同埋分享

***落雪唔好慳果少少錢唔指定4WD車 同埋雪呔***

日本租車公司:歡迎補充同埋分享
Toyota Rent A Car
- 價錢較高
- 大部份車都係一兩年車,你指定要停產好嘅車就冇得講
Nissan Rent A Car
-歡迎補充同埋分享
Times
-歡迎補充同埋分享
Budget
- 價錢較低
- 個名已經說明一切,啲車大部份都偏舊

租車代理顏色(之後補,歡迎補充)
trip com
- 總部喺上海
???東瀛遊???
- toyota rent a car同埋Budget嘅代理
- 2007年曾經贊助TVB旅遊節目
想問下有無巴打北海道租車可以租埋hep pass?

記得以前租車o個時可以直接係網站揀埋,依家禁左幾個網都唔見有呢個option
LM
lm
幾時去? 我12月13號去無book到雪軚,我諗應該未落雪掛
1月中
聽聞今年遲左落雪,1月去book定點都穩陣
Toyota
租完email佢哋指定要嗰個地方ge pass 就ok
會幫你add to cart到付
今朝零晨係Toyota Rent A Car官網book完,見佢有得可以入email等佢send confirmation,但到而家都未收到,想email 問下佢哋,但又係個網到搵唔到佢哋電郵
去樂天Travel book左租Toyota
但無揀雪軚既option
想問係咪需要直接email去問?
如果只係去河口湖既話,應該都唔洗,不過如果你想安全啲既話,就訂埋雪軚。

因為天氣既野好難預測,突然落雪就好麻煩。
感謝巴打

知唔知如果係透過jalan o個d bk, 例如用Jalan bk Toyota rent a car(因為平d), 都應該可以直接搵返Toyota加pass?
河口湖同箱根 都大機會唔洗?
book完車先見到個post
睇下junk mail
真係係junk mail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞