關於冬天日本租車問題 (2)

946 回覆
1 Like 7 Dislike
收到🫡

想問下各位網上Toyota rent a car 預約租車去到哩度就係完成租車?到時就咁show哩版佢睇就得?

BTW我12月6日租的,但我到今日都無收到任何確認email或其他資訊,又唔搵唔到佢既官方email聯絡toyota。

最驚到時去到話我無租過就死得!

唔該各位巴絲
就係到而家都無收過任何email
你經香港代理定係日本官網訂
我嘅經驗係會落左junk box
咁唯有再等多陣👍🏻
呢期日本大風雪,唔好搵命博
晴天會唔會好易揸?
一樣跟住條冇雪車呔痕行
直路6 70 過彎收慢少少都冇乜大問題
最驚係朝早好天融雪下畫唔好天啲路結返冰跣到仆街
想租雪胎/4WD都未必有
我早幾日租車佢話以上option冇哂 得返雪鍊
今日九州開始暖返+大路有人清積雪+大部分公路都重開 唔洗太擔心
唔識裝雪鍊的話就去有staff service嘅油站搵佢地裝雪鍊 但如果條路冇積雪就不用裝
手襪箱會有 《自動車検査証》+《自動車損害賠償責任保険証》你當係日本法例要求渣出街就要拎埋牌簿 搭船要睇係想對返你架車嘅size收錢
除雪用品你去Daiso買個水刮夠喇 再預幾個膠袋笠側鏡
HEP只係遊客先可以用嗎?
如果用返日本語官網訂租車是沒有這個OPTION
去到同門市職員加返就得
去九州租左部4wd,問過冇雪胎,希望會一直暖落去,下星期就出發
send email 問租車公司,佢會俾番offer 你要租幾多日
呢幾日都冇哂雪 下星期日應該冇問題
無上去, 行下湖邊算
留名
一月東京揸去白馬 輕井澤 河口湖
Book 左架Nissan Note+雪胎
一月中由東京去河口湖/草津輕井澤,有需要用到雪胎嗎。?
我本身係Toyota online book 左,無揀雪胎

而家search 揀雪胎option 又全部都無車

Send email 去會唔會可以加到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞