部分連登仔既行為根本同佢地口中既支那小粉紅一撚樣

496 回覆
762 Like 512 Dislike
即係唔解封就係白紙佬廢,習近平唔放在眼內
解封就係個別事件所以唔計
冷靜到你呢真係人不要面天下無敵
腥港人咪扮香港人啦!唔該收皮
只准支那閪19年打壓香港人、武統台灣、將維吾爾人同西藏人鎖係集中營被種族滅絕;卻不准香港人同其他人對你哋冷眼旁觀食花生。
呢個地球咁亂係因為支那蝗蟲嘅存在,唔該搞清楚因果關係
咁宜家我幾時有虛空打靶呀柒頭你不如唔好再虛空打靶我虛空打靶先啦
不嬲新疆同其他省管治方式唔同,你而家先知
嗯,你說的沒錯
屈人係移民撚同鏡粉唔係虛空打靶,咁點先算係
咁又冇咁遲 但基本上係泛民打交之後 即係安心事件話題結束嘅時候
嗯,你說的沒錯
同埋我冇屈過你,係你自己對號入座你係邊個?得鳩閒理你條傻仔係移民撚定鏡粉咩
都唔係咁講 由五月泛民打交 焦點由安心事件翻返嚟開始 已經好多人開始做文宣 所以去到612野餐已經足足一個月 而且六九遊行 啱啱好喺六四之後 有借到民氣 先至推到103萬人出嚟
其實我好懷疑69之前香港人係咪真係咁關心逃犯條例,我覺得啲人去69同03年去七一一樣,逃犯條例同廿三條一樣只係民意宣洩既借口,尤其是逃犯條例其實主要係習近平想喺香港抓過境外國人同埋班大粒佬用既,對一般人既影響其實有限,而且冇條例佢一樣可以將你送中。所以冇612基本上可能又係另一場雨革,同四二六社論喺六四既作用一樣
呢點就係到底啲人係真係關心逃犯條例定傾向宣洩對政府施政作風既不滿,我自己係傾向後者,最初係怨氣大於民氣,612之後正式轉為民氣,而逃犯條例既去留喺612後亦漸漸變得冇咁重要
我叫你去同班移民撚同pop子班人講,你即刻話咩你班人移晒民同追mirror之類,直接將我同其他人劃為移民撚同鏡粉,咁唔係屈,點先算係
嗯,你說的沒錯
就係因為好多人驚會咁樣 又有64嘅民氣 所以先催到咁多人出嚟 當然612真係比較意外 更加意外嘅係 前一晚仲成班人唱聖詩
同埋口號變成真雙普選 已經係去到七一之後
呢點同六四好似,都係一開就幾日內瞬間爆發,不過六四係四二六及時挽回意志,時革就係六一二堅定意志,之後口號主張同行動形式就變得五花八門
我記得六二一嗰陣已經有釋放梁天琦,總之嗰陣口號滿天飛
舉白紙有冇舉咗一個禮拜
傻閪賤種樓主
傻閪賤種樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞