部分連登仔既行為根本同佢地口中既支那小粉紅一撚樣

496 回覆
762 Like 512 Dislike
好勁,建議出論文
我講出品蔥就表示我唔認為大陸網絡係得一種聲音,其實品蔥本身既出現已經代表小粉紅係佔晒上風。所以小粉紅點會係少數

其實大陸不嬲啲人一有問題就鍾意嗌打倒共產黨,例如拆遷示威成日都係呢啲口號,係新聞比較少報,而且前幾日班公安連警棍都唔帶,感覺稍為敏銳啲既都應該估到係當地幹部放水,乘機反對黨中央既封控政策,所以我先話如果係咁叫一萬次都可以,而對家讓賽既情况下,風險自然比香港低,但你留真名既話就邊度都危險,代價自然高
一定要講對等既,係咪香港死二百萬人就代表大陸會死三億五千萬人,如果唔係計嚟有咩意思,根本冇人能夠肯定上街嗰二百萬人係咪全部都係出黎支持時革,亦冇人做過統計確定有冇三億五千萬大陸人出嚟反對香港人,一切都係任你噏
讓賽呢點喺香港其實都體現咗出嚟,支那人舉白紙唔犯599G,襲擊完人冇人拉佢蓄意傷人,但香港人既話,區議員搞私人放映會就已經599G,仲未計國安法,咁既情況下支那人既代價點會高過香港人,我鄉下拆遷示威都配警棍,點解上海反而唔洗,唔係放水根本冇第二個可能性
就算係讓賽都只係呢刻先有讓賽,六四有冇讓賽?拉劉曉波李旺陽有冇讓賽?讓賽對佢有咩好處有冇諗過係件事發得太快先收唔到科?點解你唔可以承認今次係D人有決心,同埋係中共低估左佢地即係有人第一次贏賽跑你就係都要話隔離條線跑得慢仲有你講代價,係香港就算犯國安都係判幾年,你係大陸犯煽動顛覆國家政權可以坐十幾年比人打到變豬頭,李旺陽坐足成世比人打到又盲又聾肌肉萎縮,709比人拉果班維權律師日日比人餵懵仔藥,屋企人日日比國安係門口昅住,郭宏偉直頭係獄中比人酷刑打死,你係香港有冇咁大代價先梁天琦周庭呢D代表人物,國際知名都可以冇穿冇爛出返黎,係大陸發生既話根本冇可能
果然狗改不了食屎
係大陸人眼中香港人爭取民主係港獨
成功嘅人會團結可團結嘅力量
連登仔岩岩相反,係人都勁屌,係人都割席,令自己力量越來越薄弱
又係呢D左膠膠嘅道德撚綁架文
所以對付佢地根本唔洗出咩解放軍
成班友自己不攻自破
你睜大眼睇下啦
人地收撚左皮喇
宜家續個揸水錶
好快就爆你班connect 撚大鑊喇
我唔反對你既團結論
但唔係任何人都可以團結得起囉
由其支那人就係最唔撚可以痴埋既人
佢哋連組隊打世界盃嘅球隊都組唔撚到
同佢哋講團結?
比佢哋背後放暗箭死左都唔知咩事呀
係 你冇嬲 絕對冇
建議上返微博connect返你既支拿仔
上黎連登鳩屌 不但說服唔到我地 更加會越幫越忙 推我地更遠
因為閣下既游說手法實在太on9
樓主講緊自己
有啲人反華係認知到中國反人類,另一啲人反華係為咗證明有啲人比自己更加反人類
因為呢次擺明係地方政府不滿黨中央過嚴既封控政策,所以上海成都嗰啲地方係連公安都揸流灘,而且呢班人同六四同班維權人士有咩關係,佢地擺明係反封控,即係有得食同有娛樂就收貨,將佢地同李旺陽陳光誠以及班維權人士律師比,本身就係對後者既侮辱。我鄉下啲人因為拆遷補償有問題夠高呼打倒共產黨,但都冇人俾人告顛覆國家政權,維權人士俾人玩死,也唔係因為一句口號,講得過份啲我夠可以話鄉下啲人一樣有決心同被低估,但我係唔會將佢同維權人士六四甚至時革義士相提並論,因為班公安武警都自己人,你已經預佢地唔會鎮壓,你估個個都好似三萬咁重手咩,仲未計今次班人係擺明放水,放晒水俾你過既仲算係咩比賽,你不如話西藏人維吾爾人哈薩克人一樣跑輸俾佢地,反正大家而家都冇示威,更何況我從來唔覺得係比賽,因為人地從來冇比賽意欲,由頭到尾係你班人一廂情願。你係國際知名人士既就多數可以無穿無爛,陳光誠就係一個例子,話之你係香港人定大陸人,喺香港不知名既話你咪一樣可以變浮屍,當然肥佬黎同劉曉波就係太知名所以一定要整死佢地
艾未未:如果你以為中國人正在追求民主就大錯特錯
https://lih.kg/3230117

I wonder why, wonder how~
dna一樣
同意,個d深黃一聽到相反意見就會鬧你”五毛又block 一件“, 口講自由,心底裡其實都係接受唔到其他意見,小粉紅一撚樣
其實好撚多香港人真係好撚仆街, 唔限止連登仔
尊重返中國手足嘅訴求 有飯就ok
正皮多一半喎說服唔到
同埋我冇話過要connect定點
只係指出你班傻仔既賤種行為同小粉紅無異
閱讀能力有問題就重讀小學啦傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞