部分連登仔既行為根本同佢地口中既支那小粉紅一撚樣

496 回覆
762 Like 512 Dislike
笑下冇害,台灣韓國笑我我都唔介意
但中國同香港(或地球上任何其他國家)有樣唔同,就係佢哋遲醒之餘,不斷遺害人間
已經唔係笑唔笑嘅問題,而係要提防呢班撚屌人類文明毒瘤
我就覺得黨安法底下
過多一兩代香港就會好似上面咁
而家已經好多人自我審查驚喱樣驚個樣
https://youtu.be/ErVxYRUkuAk
而家啲黑社會同惡勢力都係玩隱形攻擊
好似啲電影咁
艾未未講既野就一定正確同埋你完全曲解艾未未既意思佢只係話白紙唔可能成功,唔代表佢講過你所謂既up下口號就算下次睇清楚先好亂quote其他人既言論
如果你話自我審查唔challenge政權呢一點,唔使等添,依家已經係
但個人行為上會點變,就真係好取決於個民族質素,呢方面我肯定任何人點差都唔會好似現代支那人咁

遊客同你講「要不是中央政府照顧你們香港…」
自由行喺大街柯篤屎,畀人鬧,再怪當地人唔包容
隱惡揚善,做錯嘢唔係諗點改,而係諗點掩飾
有事求你就道德勒索,冇事就嚟呃你搵著數
民族主義行頭,一句愛國打橫嚟行都覺得冇錯

呢啲就係佢哋個人問題,亦係我上面講嘅遺害人間,就算共產黨今晚就原地爆炸,過一兩代佢哋都唔會變得到
其實611已經開始有堵路,正常係無論大小,頭幾日已經有行動。六四當時也係頭幾日已經佔領咗天安門廣場,但班白紙佬係玩幾日就散水,當然而家江澤民死咗,我就放長雙眼睇吓佢地會唔會好似當年六四班人咁,方斌當年係冒死入醫院拍片講武肺死亡真相,呢個已經係實際行動,好似牛騰宇咁起咗習近平全家底,都俾人重判啦,因為佢地做緊既嘢係真係威脅到共產黨,齋吹水講口號係威脅唔到共產黨,好似老鳳嗰啲喺大陸係唔會一開始就整幾個月你歎,多數係行政拘留簽悔過書,然後再搵人監視你一陣,被失蹤被自殺都要睇你有冇威脅,你估係㩒個掣就可以抹煞哂紀錄,然後會冇人知,方斌同李波就已經唔係啦,而且樓主係咪以為香港就冇人被失蹤被自殺,唔通啲黑衣浮屍真係全部跳海自殺
佢比我同你更有資格評論呢件事,因為佢真係用咗幾十年去爭取,都唔知俾國保軟禁咗幾多次,講得難聽啲佢講嘢一定比你正確,人地係將六四同時革相提並論,然後再講佢唔認為班白紙佬會成功,而佢亦係受訪中提到唔認為中國人係喺度爭取民主,因為佢地只關心自己既飯碗,似係你冇認真留意人地既言論
你行得第一次私刑,就行得第二次
https://lih.kg/1465677

仆街原來樓主真係on9

愛與和平穿透坦克未呀
有咩問題先
定係因為香港人追求民主所以就要理班支那人先
但係你搞清楚,佢哋唔係想要咩民主喎
又係19年班冷氣軍師,神又係佢地鬼又係佢地,但從來唔會落場支持,唔怪得之講嘢咁離地無知
據路透社今天報道稱,中國藝術家艾未未說,抗議清零不會動搖政府。艾未未說抗議不太可能持續。警方將使用武力壓制抗議者。

最近幾天,抗議者走上上海、北京和其他城市的街頭,抗議清零措施和對自由的限制,這是自習近平上台以來前所未有的公民不服從表現。新冠疫情大流行近三年後,中國表示疫情防疫政策並非始終保持零病例,而是在病例出現時“動態”採取行動。

艾未未說抗議活動不太可能繼續下去,不僅因為安全部隊會鎮壓那些發聲的人,還因為示威者本身缺乏組織和領導。據艾未未稱,“沒有明確的政治議程,所以官方很容易逮捕他們。”艾未未周一告訴路透社說,1989 年北京天安門廣場及其周圍的要求民主抗議者遭到血腥鎮壓時有更多的“訴求”。

艾未未說:“即使在香港的示威規模或 1989 年規模的事情發生,仍然不會撼動政府。”

當被問及誰可以領導抗議運動時,2011 年在中國被拘留 81 天的艾未未說沒有人可以勝任,因為中國沒有“政治環境”。

中國異見藝術家艾未未說,“70 年來,中國當局清除了任何可以提出任何問題的人、知識分子或媒體。”

儘管艾未未表示抗議活動不太可能對政府產生影響,但他表示中國執政的共產黨“非常擔心革命”並將“採取一切措施防止這種情況發生”,包括從互聯網審查到動用警察力量。

據路透社說,中國的抗議活動是由上周新疆地區發生的一場火災引發的,這場火災造成 10 人死亡,他們被困在公寓里。抗議者說,封鎖措施是部分導致死亡的原因,但遭官員否認。

中國的白紙抗議活動已經蔓延到世界各地的各個城市。周一晚上,數十名抗議者聚集在香港中央商務區,這是 2019 年反政府示威活動的發生地。

中國外交部發言人周一在例行簡報會上表示,中國並不知道國外有任何抗議活動要求結束清零政策。

美國和其他西方國家支持人民在中國和平抗議的權利,但艾未未指責他們優先考慮自己的經濟利益而不是人權。艾未未批評說,“外國政府在與中國打交道時,我認為對每個政府來說,他們的首要任務是……獲得一些經濟影響力。” 艾未未還說,“你不能責怪他們,因為他們也想生存,但那樣做,他們就失去了捍衛自由世界或捍衛民主的信譽。”艾未未批評說,“好可惜。”

邊隻字講過佢地只關心自己既飯碗呀同埋佢只係提到19年同64個規模大過今次,幾時有提過19年個規模等同64
講得好
仲可以理直氣壯嗰下先癲
泯滅人性厚顏無恥
香港人好靈活
黃唔得咪藍
反送中用維基個定義3月已經開始,到6月已經過左3個月重要本身香港已經經歷左14年雨傘,過左14年先有咁多本土派同傘後組織,係08年高登仲係大中華膠,前前後後用左成10年先蘊釀到19年既運動,你用大陸得果幾日既學生運動黎比對上一次大規模既學生運動已經係六四要求人地用幾日去追你成十年既進度香港就算有人被失蹤被自殺一定唔夠大陸多,剩係高官富豪都幾千人被自殺,nobody被自殺果D一定唔撚會報
你去到外國都唔會有人support lynching啦柒頭成個運動失敗到一敗塗地仲當正自己民主鬥士
你又點落場支持法呀
得果幾日?
佢地由89年開始到宜家成30幾年啦
唔係無比過時間比班支那人架
結果錢又比左時間又比左
次次上面有咩公民事件香港人都有幫手
結果如何大家心照啦

宜家佢地同你講你媽死了
無變好到,仲要變到會害9文明世界
都係果點
89年到宜家唔係同一批人都計真係笑撚到GAPGAP聲,你不如由五四運動開始計,成一百年添你仲未答我艾未未幾時講過佢地只關心自己既飯碗你條友鳩UP左幾日講咩錯咩之後又當冇左件事
支那小粉紅數目即使只佔總人口5%已經700萬人
更何況支那90後出生受洗腦教育都已經唔止哩個數,保守估計閒閒地都2-3千萬
2-3千萬人放係歐洲已經係幾個國家總人口

100個, 真係on L 9
佢講得出得100個小粉紅足見呢個人對支那國一無所知
應該未出過黎做野
香港藍屍都唔止100個啦

最接受唔到呢班大支那左膠永遠都係慷他人之慨,對自己人殘忍
支那人一有咩衰左就永遠都話要比時間
由當年百日維新開始,到文革,到六四到今日都係
都等左成100年屌你魯迅屌到臭既野今日仲存在
但對本土運動批評果條線就set到高一高
私刑又要大書特書咁屌,但對支那人私了香港人視而不見
最近就係黃婆婆聲援白卡運動但比支那人打單野又係視而不見
連登仔出post笑下支那人又打中樓主果粒支那玻璃心咁
又要出post大屌特屌
咩叫唔係同一批人
30年同支那人講左支那咁樣落去會有問題
去到今日依然講緊同一番說話
連溫總佢臨老良心過意唔去都講左出黎
中間呢班人唔好同我講係咩都唔知

唔使艾未未啦
根本明眼人都睇得出佢地只關心自己個飯碗

最能夠睇得出就係黃婆婆
你班支那人都心照為咩事無香港人黎撐佢地啦
家下有個人黎聲援,唔歡迎不特止,仲要打走人
咁叫做係爭取民主自由?

就當佢地只係關心自己飯碗啦
咁佢地有咩理由要打走黃婆婆呢?
講到尾,咪又係自己奴性發作,睇唔起你班港燦囉
因為會得罪佢個主人,所以咪打人走囉

唔係連登仔口賤
係個個睇穿哂呢班支那人既特質
因為個撚個都係咁
事實上69之前根本係冇人關心反送中,4月啲示威根本冇咩人去咁濟,甚至69本身都只係另一場七一百萬行,係政府之後話要如期立法先會有612既發生,而且冇人係肯定08到19係必然發生,如果中間政府稍為妥協一下或者做好些少,下一步或者就唔會發生,有邊個可以喺18年底會預示到時革喺半年後發生,但問題係而家班白紙佬係咩都冇做就散晒水,仲衰過班湖北佬或者啲反PX示威,人地咪一樣冇群眾運動經驗,所以我至話不理大小,進一步行動先係重點,但班白紙佬係咩都冇就散晒水,呢個先係艾未未所講佢唔認為佢地係爭取民主既原因,因為比起民主佢地更關心既係自己既飯碗,習慣迎合呢個制度去謀益。咁大陸不嬲幾十年嚟都係咁做,香港自然唔夠佢地多,但重點香港而家因為國安問題重手過人地就夠,連老鳳呢啲都要俾人捉去坐六個月。我已經講過被自殺尤其是牽涉政治既人地一定會有人留意,好似編程隨想咁一冇上線,大家已經知佢俾人抓走咗,你仲未計海外民運班人會隨時收風更新資料庫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞