部分連登仔既行為根本同佢地口中既支那小粉紅一撚樣

496 回覆
762 Like 512 Dislike
應該係真心,五毛同PR一樣係收錢辦事,唔會自行幫劇本加戲
講得出小粉紅得一百個既,應該唔係五毛,五毛係打份工啫,但絕對唔係盲毛
咁你解釋下係咪真心覺得佢高
又係同邊個比
天不滅支共,我滅支共
沉迷mirror/collar紅色資本講得最好
首先你呢堆論點除咗種族歧視
其他都係基於中國暴徒
其本上係認為連登部分人嘅行為低劣
但係班所謂反抗嘅人其實根本冇將政權視為敵人
同你00-10年代啲示弱一樣
咁大家立場上根本唔同又有咩好支持 喺大家仍然係敵人嘅冷場下 幸災樂禍完全係正常行為
首先你呢堆論點除咗種族歧視
其他都係基於中國暴徒
其本上係認為連登部分人嘅行為低劣
但係班所謂反抗嘅人其實根本冇將政權視為敵人
同你00-10年代啲示弱一樣
咁大家立場上根本唔同又有咩好支持 喺大家仍然係敵人嘅場下 幸災樂禍完全係正常行為
你好似唔記得啲細路係由上世界50年代開始已經食屎,而你由嗰時起親力親為接濟咗佢哋幾十年,寄望有日佢哋會做正常人,換嚟嘅係佢哋屈埋你係同一家人,話你唔一齊食屎就係唔啱,仲話佢哋捱得到今日全靠佢哋有屎食,而唔係因為有你幫;仲反過嚟話如果唔係有佢哋,你今時今日仲打緊魚

你個title好啱
部分人講到淨係19年班支那先開始有劣根性咁,淡化香港做咗幾廿年水魚後認清中國人冇救呢段歷史;明明支畜冇事時就un un腳樂於做政權一分子,有事時就強調番平民受害者身份,同一把戲loop咗大半個世紀,大把人一早醒咗,但呢部分人都可以當冇發生過,仲想道德勒索埋其他人繼續瞓
同支那嗰種引蝗入室逐步淡化香港本土歷史嘅做法係幾似下
睇咁耐連登 逐漸認知一樣野
連登真係小眾黎
每次連登有風向
但身邊嘅人都唔係咁諗
你就知連登不等如香港人
點同
現實做大愛膠可以拎光環
唔通去中環大叫支持坦克轆豬咩
人地咪問你點支援同胞囉
剩係唔比人笑,你又做過啲咩
指出對方謬誤=覺得自己高人一等
咁呢個世界直頭唔洗有任何討論
套用番你個logic咁你又覺得自己高人一等
有話要支援咩?睇我開post講咩先啦
我只係指出部分連登仔既行為=支那小粉紅=五十步笑百步
閱讀能力有問題既人又上綱上線到要做革命領袖
係啦係啦你最有logic
叫埋你logic博士又點話
笑撚死又屈毛,成班癲佬捉D正常人出黎屈
正宗黃衛兵
證明個POST屌得你冇錯
道德譴責其他人,自己do noting ,講條春咩
唔一樣 我唔中意共產黨 佢地中意
上品蔥就叫見識即係同人叫人上連登見識下一樣
見識下女人都係雞呢D論調
do你老母咩你講咁多廢話又do個D咩呀柒頭
吹咩
即係你覺得冇logic係正常
有logic就已經係博士
我做嘅野就係冷嘲熱諷心情舒暢
連尼住剷post咪同微博河蟹一撚樣連登久唔久都有人衰入籠,大陸夠成日有人比人拉你咁支持監控宜家國安法岩哂你心水啦光時五缺已經無人敢講,仲有面笑人08年你班友咪又係我係香港人呀hi真係充滿偏見同傲慢
肉酸到話人do nothing自己即刻比我窒到啞撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞