[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (55)

998 回覆
5 Like 10 Dislike
感謝
感謝

呢種黑色白車線白底嘅boot,有冇人有好推介?
2手=外國1手
搵到特別款都可以嘅 不過普通款不了
人在倫敦 想買番件工人褲古著 carhartt 好無
黎緊去福岡,有冇咩店要去 暫時只睇左warehouse
Human made件denim cover all折咗2300 心郁郁想入
大家好 小弟平時著開普通U記牛仔褲 嚟緊去東京想去原宿買條入門日牛長著 budget under 2000, 想買條夏天都著到同埋窄腳嘅牛仔褲
Research完暫時喺以下幾個牌子揀緊:

Momotaro - 出陣果兩條間個人覺得幾靚 銅丹入面塊藍色布都好靚 同埋質料比較薄同舒服?

Japan Blue - 同上?

Studio D’Artisan - 好似日牛入面歴史最悠久?同埋櫻花染果條好似幾特別 果兩隻豬仔都好有趣

想請教下各位型男靚女小弟對以上牌子嘅理解有冇咩誤會同埋有冇其他好推介 謝謝
推介:繼續買U記
Momotaro同Japan Blue好似直頭同一個廠兩條綫嚟?
豬仔(Studio D'Artisan)比較多玩一啲唔同嘅工藝

無乜特別推介,睇你口味
見levis出返1936type1牛褸
但又想入件warehouse lot 2001xx 1st type
點揀好
去台北有無古著同復刻鋪頭推介? 正係聽過赤峰街同Faith
明白 謝謝
咁睇以上三個牌子都唔係伏野 到時去到日本再試上身感受下先
建議可以去上野hinoya睇 除咗你上面三個牌子 仲有其他好選擇(例如warehouse, resolute)
levis現代布真係唔得
試試resolute

上佢個website睇好似咩牌子都有啲 加埋入我行程先
台仔forum好似都多人提 平平實實好似唔錯 聽樓上講去睇下先
去左摸下
真係唔掂
感覺似尼龍
現代Levi’s 布12.7oz Kaihara
薄到似9oz,質感其差

一有比較就爭好遠,只係多幾百$

講開又講
近排豬仔車功同QC大幅下降
新買既D01J model

官方回應

叫大阪四虎算啦
第二副圖係咩牌子
認唔到
睇鈕應該係 Freewheelers
變左大戰車工
豬仔啲23SS都仲未出貨 話有堆廠同工人都走咗
Lvc今季轉左環保有機綿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞