[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (55)

998 回覆
5 Like 10 Dislike
LMC應該係one wash 唔洗再特別退䊢
平時著污糟就洗 反轉手洗會好過機洗
有人會特登買洗牛粉 但我覺得無必要
正常反轉洗就得
邊度有消息講佢執

如果要買馬蹄戒就好買啦
隻馬蹄戒今日送到屋企

唔覺得佢會執,只係用另一個形式重生
除非西浦澈生cancer 隱退

以前啲衫褲真係好撚正 ,執咗就淨係買Timeworn Clothing
以前馬蹄戒有諗過買有石版, 但太貴最後只買普通版
timeworn clothing online係咪買唔到?
買多隻金+鑽
冇online,同Goro’s一樣只有本店

一係搵二手或者代購買
衣物唔係目測污糟先污糟
你著上身日日掂住條底褲 其實點都要清洗
唔一定要洗牛粉,正常中性洗衣液都得
唔出汗你著得耐一樣好多油脂,唔洗褲其實好傷褲,最好一段時間洗一次
可能你誤會左我意思
我無諗住永久唔洗
而係問緊係咪需要每次著完每次都要洗姐
所以大概幾耐先洗一次到
利申真牛仔褲新手
其他褲就著一次洗一次嘅
睇自己
我通常著7-10次都頂唔順洗一洗
其餘時間著完掛窗邊吹
我本身都係預咁上下感謝指點
未聽過唔洗褲會傷褲⋯⋯

以前操牛仔褲,冇出大汗,一年只洗兩次

而家嘅天氣就唔得了
冇話一定,幾耐洗一次都係個人風格黎
我自己通常一個月內一定會落水
個講法係唔洗既話細菌會越黎越多,會食布破壞塊布結構
所以太耐唔洗既褲會比較易穿

以日本果邊既人講黎計,一年洗兩次其實應該都還好總之唔好唔洗
原色牛嘅樂趣就係唔同人著會有唔同效果
冼得多條褲會整體淺色咗,貓鬚睇落無咁明顯
但又無話一定唔好睇,所以隨心就得
以前最癲嗰時,真係暑假都會著出街同幾年唔會洗,牛仔褸就會洗一次。。

而家年紀大咗唔會咁做
2月去東京想睇belafonte jelado oldjoebrand呢類鋪
除左去佢地本店 有冇啲鋪類似HINOYA但賣呢類衫褲?
間野正路囉 正常係意大利個倉出貨 買過野冇咩問題 係return 煩啲 要扣錢
某人會screen一screen你全身先
唔知你哋覺唔覺
但係賣衫唔睇下你咩身形/裝扮點幫你揀啱size/推介由得人scan啦
諗起有次入levis 個sales姐姐話睇你著開窄腳 幫你介紹返?
但我果日著啲直腳完全唔窄
聽到即刻調頭走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞