[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (55)

998 回覆
5 Like 10 Dislike
都係 牛仔褲同褸唔敢online買
貴唔係問題,唔識襯先係問題,都唔需要講到明唔明歷史同文化既問題啦
有無師兄有著開barbour
Vintage個市場好多野都俾架仔炒到天價 咁又叫唔叫水魚?
你買原版大戰dead stock睇吓可唔可以3萬幾yen
3萬幾yen咁平點解買唔落手,十年前日元十算都係咁買架啦
有啊,bedale
真係,呢間野真係好神奇
平時點keep
我都係bedale 係咪唔放入櫃
上過兩次wax,但搞唔掂,太臭,頂唔順去乾洗。而家件褸香噴噴,無wax重要無咁焗,18度都著到。
日牛來講2,3萬yen叫合理價啦
定佢用uniqlo個啲幾千yen來做對比
點解日牛係平係因為香港買Levi’s , chevignon 個啲垃圾好貴。
比較下簡直良心價
有三件
全部反轉入櫃掛,間唔中開下抽濕
未出過事
無wax唔防水 我新買無耐 暫時未覺臭
平時有無放入衣櫃個啲
上網睇話好易發霉 所以想睇下點keep好啲
係咪放乾爽無太陽直射嘅位就得
我之前會開抽濕機對住佢黎吹,然後放啲防潮吸濕包落去連埋掛衣袋入衣櫃。但都係會發霉。
Barbour始終都係啱係英國著多啲。
係香港著都係唔需要個防水功能,太焗啦,焗到衫袖有倒汗水。
台仔有個fb page專門幫人啲Barbour去霉味,好似有啲特別方法。可以參考下
唯有唔放櫃觀望多排 希望唔好發霉
你係意大利定阿根廷
Barbour著殘先好睇,唔洗太錫住,粗著便可
主要係驚佢發霉
發霉的話,有人話噴梳打粉加酒精加水清潔會有效
唯有再留意下
denime而家咩環境
是咪重組緊?
見30周年個條1.5萬就有 心郁郁
定等埋warehouse出嘅算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞