[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (55)

998 回覆
5 Like 10 Dislike
其實佢哋都係冇點sell 係 會黑下面咁/問size比較hea,比起bs問時有意見差幾遠下btw我都成大半年冇去
請教下香港會唔會有地方接單做鞋, 想搵人做對 USMC Raiders Boots

岩岩係ebay買左件m65parka連膽同帽
s碼 應該會好大件下
大佬話哂叫門市要對客,唔係話要你好好招呼,但又黑面又hea答真係趕客,如果咁叫標準我真係唔識
以前去我都有呢啲感覺
不過近幾次去係有改善既
試完唔買都冇咩仲有笑容
T5 得高佬係好服務 其他就一般般
相反BS dicky真心好到爆 有問必答又好禮貌
長毛定高佬?
長毛應該係舊鋪喎
高佬唔是長毛wor
有冇辦法可以令牛仔褸縮水
高佬好服務呢個真,之前買個袋我口痕問下有無其他色,佢都即刻幫我查,換著其他查都唔會查直接答我無
眼鏡肥佬唔係都ok咩?
T5 主要問題係冇Dicky 咁熟啲貨,Dicky 起碼唔同褸款/褲 都可以講到比平常窄/闊來建議你著咩size比較好睇,個面就攞完size 俾你就自己搞掂。
經驗所得,間鋪有皇親國戚做員工就算唔執都會愈做愈差
有老細地位既員工會點做野,諗下都得啖笑,趕客之餘仲會影響埋正常既員工
知道師兄

呢度好似好少人討論belafonte呢個brand
佢呢條牛仔褲望落好似好正
啲嘢睇落幾好,不過好似唔係全部MIJ?(唔肯定有無記錯)
我之前係BS買左belafonte件denim jail coat
d料勁舒服,無咁凍果期日日著住返工
所以都對佢呢個牌子都有d信心
眼鏡肥佬幾好人喎
有幾條褲玩緊,布料同設計都正,但計埋手工我就覺得有小小overpriced
同埋BS都唔算好積極推,好多款都冇入
巴打可以介紹玩緊邊幾條嘛?
我有定番果條heavy black chambray
襯牛褸一流,冇乜大投訴,但手工就差左小小,好多線頭尾要執

另外有條1890 aged canvas
超重磅超闊cut,M碼都有36腰
塊布係好特別,但洗左幾次之後個色落冇想像中咁好睇,加埋條褲本身唔係易著,而家基本冇再拎出黎

仲有條Garage Denim操緊
garage denim係咪真係好闊身? 我之前睇中呢條,但又唔知係邊度買好,但無得試又唔敢亂咁買
認同T5 有時會西面,不過佢地係對每一個人都西,都幾公平。見多幾次,習慣左無乜問題,覺得可能佢地本身係依個樣。比錢時佢地都係有禮貌同有笑容咁西面

BS 高質無問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞