有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
+1 citi plus碌唔到
前幾日睇完呢個post 即login 睇
真係中左 即打去citi 匯報幫我 退錢cut 卡
係唔係Cyberghost?

苦主+1
用咗好耐
係上個月被盜用

被盜用嘅卡都係約2018年寄黎.

係早排買過嘢入cvv 就好易奶嘢咁. ( join 某club, 會藉)
好多master : O

bb bank + master 卡條隊 : O
邊part 出事 : 口
上禮拜凌晨諗住瞓嗰陣,突然收到 SMS 同 App 通知,有人碌咗我張卡兩萬幾蚊畀 Upwork。

打電話去 Citi 報失 Cut 卡,等咗半個鐘先有人聽,真係差啲瞓著

重點係,到而家都諗唔明,究竟係邊一次碌卡出事,因為呢張卡極少用嚟碌 / 網上買嘢,好多時都係用 Apple Pay
我都係
如果咁多人都中姐係Citibank 問題啦
唔係,我果間叫 golden frog inc.,聽都未聽過
btw,citibank 已經暫時退返筆錢比我,但佢果封4-8個weeks嘅調查信仲未寄比我。
最恐怖係銀行D風控,好似唔理唔知扮無事
咁多苦主好似HS之前又係一堆卡被盜用
一樣=.=
1.內鬼
2.hacker
3.郵局職員
如果用都冇用過就俾人偷
班人點樣攞到你張卡d資料

1.財務機構內鬼
2.hacker
3.郵局職員
無得lock卡嘅銀行一律唔建議用
我張citi plus又係咁 係咁腥msg話有外幣交易 好彩我冇開global wallet自動轉帳 但唔知點搞好 係咪要cut卡

花旗銀行:【外幣交易未獲接納】由於您的外幣戶口****結餘不足,您的Global Wallet 交易因此未獲接納。立即透過 Citi Mobile App 啟動自動外幣增值功能。
我覺得佢地知咩事但消極處理
諗住所有被害者轉晒新卡就會無事
我又係睇完post check 下,屌
投票 - 最近被盜用的信用卡
銀行 - 花旗 citi

類型
正評 VISA
負評 MASTER
銀行 - 匯豐 HSBC

類型
正評 VISA
負評 MASTER
銀行 - 恆生 HANG SENG

類型
正評 VISA
負評 MASTER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞