有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
same
same here
岩岩補發左張新 又盗用永遠blacklisted
新卡資料有冇入過咩website / 做訂閱 / 分期?
東亞都係 全部碌Uber
得一次大型supermarket 嘟左paywave先岩補發左一個禮拜都無 想點
岩岩都俾人碌左英國唔知乜嘢濕鳩會員
即刻叫佢出新卡
bb bank
今日入apps 又無啦啦要人入密碼
上星期到昨日都係faceid 入到的

入完密碼 去apps 保安
又要我再確認多次 先可以用faceid再入

似乎係銀行reset 所有客戶apps 登入權
好地地又做手腳
可能已經發生咗好多單盜用事件
bb BANK 今日彈嘅sms 時間係美國時間
之前都係香港時間
係咪搵咗美國系統工程師觀察緊
次次一見sms 內容用美國時間就緊係有d 事發生緊.
上個月俾人盜用左hsbc。
想問下係咪多數會有sms,呢單我係見到sms先知。
平時懶唔check statement由佢auto pay
-啲有sms -啲冇
我中完呢排都check返,不過以前有冇中過招都唔知了
但估d人用得多數用係外國網/外幣
近排應該好多人cut卡
打上去話cut卡佢即刻offer我簽賬回贈
我都係依間
個hotline勁on9 㩒咗好耐數字先搵到人

citi自己幫我block咗啲可疑transactions 凍結咗張卡但又無sms又無電話通知我

用唔到自己打上去
玩咗一大輪先話我知有可疑交易 所以凍結咗張卡

垃圾
唯有自己勤力啲check
我上個星期俾人盜用,報失左張卡,寄左新卡黎仲未開
岩岩發現舊卡又俾人碌左
完全唔知講咩好,咁報失有咩用
睇錯,原來係我未開個張新卡俾人碌左
黑人問號
我都係 新卡未得閒用又俾佢碌左
due date當日找卡數用其他銀行fps都即時過數嫁啦
第二日就即late charge 又知佢無辦法即時update show翻筆數
岩開卡一個月就打左5 6次上台 體驗極差
笑撚死 未收卡先被盜

有冇傳媒朋友調查下
決定換哂d積分去cut埋佢算
但好似冇咩好換...係咪miles最唔煩

岩岩睇下。咩料咁多校長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞