有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
今日第2次收到新卡
上次一收到用4-5日就又被盜過
依家呢張唔舖act 唔activate 佢好
咁我再等多一個禮拜
Ching打邊個number上去,我打28600333長期冇人聽
話線路繁忙。求救
第一次cut card打報失
第二次waive我一開始都係打報失,通左之後幫我駁左另外一個,白等半個幾鐘
換左卡無耐又中...千幾美金...
CS叫我收到卡後唔好activate..
等件事過返排先好activate
cut 哂d citi 卡
無錯,第1次收到卡用咗4-5日就又中
依家第2次收到卡,唔敢activate,好似有1個月期限既,等下先啦
佢地垃圾system 重send message過來remind 我開卡
citi上左東張
打咗幾日hotline打唔通,今日響足一個鍾先有人聽,屌
有無得用 app 暫停左張卡先?
我報失完張卡login唔倒ebank
等佢app 通知出左新卡就入得返
之前都試過,比人盜用左碌左ESP890,上網查原來等於280港紙,即刻打上去問,後來佢唔使我比
東乜9有西用?
比人盜用左個幾星期都唔寄新卡黎!
咩事?
我都係SPOTIFY被人盜用
即係報失, CUT 撚埋張卡算
屌,有3000幾俾人碌左,hotline又無人聽,app聯絡又幾日先有人覆,係咪應該報失卡先
仲唔report lost等幾時
citi個hotline點先揾到真人回答
屌,張card activate 返唔夠一星期
今日係咁收到message 話The SKY OB M CINEMAS既交易認證碼
打上去CS 話因為無扣到數所以CS 都唔知係邊張卡出事(因為我有Reward Master 同Citi Bank 八達通2張)
依家都唔知停邊張好
佢寄新卡黎成個星期我仲未activate
想cut撚埋張卡
我都係放咗2個幾星期先activate

Btw,我懷疑外國d商戶依家都知呢件事
我張Reward Master Card 前幾日STEAM 冬季特賣想用來俾錢
結果一按submit 就ban 我話張卡過唔到
放落PayPal 度過都唔得,應該係black list咗
但去日本Amazon 買野就無問題
轉用Citi Octopus VISA 就無問題
但呢個post啲苦主唔見哂既
Citi搞掂哂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞