有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
唔係28600333?
渣打好似都係master出事?
你咁講即係hack完再留backdoor一直keep住hack喎
不過有機會hacker會潛入公司做
啲crypto公司好多員工係hacker
你睇返渣打嗰個post
有樣嘢叫BIN攻擊
其實應該出返個功能比人lock卡或者set交易限額,宜家得citi plus有
應該要全部銀行app可以lock卡啦
渣打就即刻有人報, CITI就冇人理
應該好少人用shiti,我身邊有用shiti 嗰啲friend 個個今次都中招
有得鎖卡會減少消費意欲
X2, 呢頭收到新卡,果頭又俾人偷
都未activate 又用咗
決定cut 9左佢
要點先搵到真人?打到躁
我都係諗住交埋稅用埋啲分就cut…麻鳩煩
想問下打28600333 之後禁咩number 會有真人聽? 搵極都無真人
按之前咁多post 咁多巴打研究
hacker應該已經搵到Citi Bank 卡既卡號編碼logic
換句說話來講佢手上已經有晒果一種卡既所有number 可能性
你一報CS,CS 都係用system Gen 個新code 出來
(我用手機襟lost card,佢都係立即出新number 俾我)
由於個卡number 演算法無變,gen 出來個number 都會係hacker 手上個list 內
所以應該出幾多次新卡都無用

而由於果張卡好多人現成用緊
唔係咁易轉個卡number 編成方程式
所以依家只能等card 卡公司諗方法ban對方既 credit card testing 唔俾佢用card number + exp date 無限撞
Master 同visa 果16位number條formula其實唔係咩secret, 我讀大學嗰陣lecturer 已經有講過
問題應該係security code
我其實比較好奇既係點解係香港發生?
香港visa/master 個sytem 特別舊未update 之類?
定係其他國家都發生緊
應該全世界一鳩樣
今年我垃圾恆生同花旗都中過
我知唔係香港獨有
我係指點解香港呢期突然大爆發
定可能真係咁啱呢期搞香港
我其實得返Citi Card 就係為咗費事煩
結果Citi Card 係暫時中得最甘
要嗌外賣先嚟收唔到fps
垃圾銀行全家斷腳炒車死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞