有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
其他Citi Bank 戶口有無? 我見唔到有呢個setting
世界級

打去講有筆唔係我做嘅交易過咗,被扣起信用額。

佢叫我等30日等個商戶回單,月結單呢筆交易要我再打去report 比佢做商業調查

而家寄新卡比我
係咪on9 張卡寄左黎好耐一直冇確認 岩岩先睇到比人碌80usd sd左確認碼黎 cls
點解咁多盜用,好驚
我早兩日check 都有
又係買VPN同埋其他1 USD 既transaction
之前去左旅行冇為意
今日一開見到堆奇奇怪怪既1usd數
有幾個vpn又有幾個唔知咩網買左幾十usd
又有d同一個網頁減完又加返既數
打去cs話減完加返就唔調查
認真咁多人呢個月中真係唔係好掂
減完又加返應該係果d 商家知道係盜用自動波取消交易退咗錢

Citi bank 唔知佢地係重未知咩事,定係無能為力/打算隱瞞
我又係vpn 不過佢上星期自己打黎確認係咪我本人
然後話換張新卡比我 但我上翻個apps睇
卡號碼係轉咗新 但個交易紀錄又仲係到
想打去cs到問 電話又長期冇人聽
岩岩渣打卡都俾人碌左18usd..
www.indiastu
CITIBANK 係咪無得鎖卡只可以報遺失卡?
APP好似唔多覺有
我都想知(尋日已經按咗lost card)
上邊有巴打話citi plus 戶口可以set 網上交易limit 做0
但我唔係citi plus戶口,我web 同apps 望來望去都無地方set limit/鎖卡
Live chat係咪要一個星期先有人覆?
我以為default咗係0
要人手改先轉帳到
我開咗gold淨係用嚟做定期
前排收到個疑似OTP以為張卡比人盜用
但睇返又無交易記錄
(張卡本身都唔想要 開戶焗住要申請)

HSBC可以隨時鎖卡 / 解鎖
幾方便
唔洗
第二日RM返工已經覆我
見我無覆 仲打電話搵我
我send message就出呢句
為提升服務質素,我們 即將進行系統提升。好抱歉,您現在嘅留言無法轉駁予我哋嘅服務主任,而服務於系統維護期間將會暫停,感謝您的諒解。如果您有其他查詢,歡迎於12月4日 早上6時後再次使用Messaging服務聯絡我哋

但入返去我個message仲響度單剔
我都有 仆街 3筆 18.xx usd 打極電話都冇人聽
咁可能做緊維修
我早一兩星期夜晚問信用卡啲嘢
佢第二日覆msg (叫我打返去card center)
我等左15mins 先有人聽
我等咗個半鐘 仲等緊
我都係Gold
Gold 入邊真係搵唔到有類似setting

HSBC 可以隨時鎖卡開卡?唔通真係要轉
HSBC個APP我覺得係最好用
一間做哂出糧 按揭 MPF 保險payme
簡潔易用

CITI純粹係貪佢定期高息先開戶
(啲staff又靚)
其實真係可以計吓數
我由11月中開始俾人盜用,啱啱先發現
琴日打去等咗10幾分鐘,就立即幫我cut咗張卡
點解無用過張卡都可以比人用到
之前開戶係咁提要我一個月內開卡
等左勁耐先有人聽
比人買左vpn
我都係畀人偷用咗,仲碌咗兩次
即刻打上去Citi 報失cut 卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞