有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
下,報失左都要食埋唔合理喎
btw 我啱啱發現hsbc都有單digital river $68 咩嚟
好on9㗎,信用卡一概問題都一定要喺app messenger問…熱線搵極都搵唔到真人,除非你借貸就有真人 焗住喺messenger問,一來一回嘥幾多時間 on99
極懷疑郵局郵差有人手腳唔乾淨
派信嘅會唔會收埋封信,攞返屋企過私伙X ray? 玩泥膠印字?
個地址咪就係信封面,嗰個咪就係買嘢嘅支付人地址,都賣埋比騙徒吧?
騙徒又將16位數字 generate cvv?
嗰d 開咗嘅卡,擺屋企冇用過,但忽然被盜用嘅,會唔會係騙徒 從收到資料後 由001 試到999?
一日試幾次?
過到netflix 嘅就安排做大單嘢?

突字卡似乎堅信唔過

有冇得要求銀行實店攞卡?(好似以前有一排係要人去銀行攞,唔寄的。唔知係咪銀行/visa/master 都估到有運送中嘅卡被消失一兩日先去到客戶郵箱)

收到卡真係要睇睇郵chop日係咪早一兩日
好似以前試過收到卡,個郵chop 係幾日前
呢d gap 似係被做手腳嘅日子

以上推測,冇證據的。
寧可信其有
反正我信了
有⋯上個禮拜
又係碌左幾次 即刻cut左
你話唔係internal既人做都冇人信
知你有新卡即刻幫你碌
citi新卡冇凸字好耐
有,我係上星期日
唔知做乜見到1 euro preauthorisation
覺得可疑打上去問
Card center 話重有筆幾十USD既被佢地Ban咗
所以建議即Cut card
八仔仲係凸字
有人Hack銀行掛
有仆街移民出賣資料
我拎到張新卡
但由原本VISA轉咗做master
有冇報案紙
咁你自己買幾部iphone 扮盜用得唔得
係咪出事主要都係Master,定係Visa都有?
same,比人碌左買vpn,張新卡用過兩次一個月都唔夠
感覺似係佢地呢幾個星期被人hack但無出聲
Citibank 一係有內鬼賣資料,一係俾人 hack,如果唔係無理由咭都未開會俾人盜用到
上面苦主係visa 定 master 定 both
我都係
碌左個Privateprize US19
我master
我又係citi 上個月俾人半夜碌左兩單 係加拿大 我人在香港 仲要照收俾人盜用嗰筆數
苦主

VISA 正評
master 負評
我張citi plus同rewards 唔知點解碌唔到,有冇人都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞