有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
琴日無啦啦有citi員工打黎話我碌咗13蚊美金
我心諗乜料?
hktv 用citi 分
20000分當100蚊咁洗
買生活用品
屌真係好鬼

我剩係amazon買過野only
same

屌我都係,張卡都未寄到黎
係唔係hma vpn?
cls。。。用Citi 之前一路都無事

開左卡幾日就被人盜用
一模一樣 🤦🏻‍♂️
我睇完呢個post再去citi睇下我ac(好耐無用)
更新完後話我無咗個ac,咁我仲駛唔駛理佢好
Shitty bank 真係好耐冇用
其實可唔可以整個option停用冇經過SMS驗證嘅transaction或者直接停用海外付款
same 新卡未activate 就被盜用左
same,直接cut左佢
屌,新卡用咗一星期,今朝起身又見到盜刷1 euro
係咪弱智㗎
我地到底有咩可以做
Cls 兩個月三次
其中得兩次有sms通知,一次要睇app先知
舊年試過一次,個次佢有懷疑我比人盗用,有sms同打電話尼問確認
依家垃圾到咁
今日me2,岩岩開卡諗住食小斯迎新,今次捉蟲
無換卡?
用app chat report
個app係咁彈主任已回覆 x n次, 但㩒入咩都無....
我上次有事搵主任都係咁
我係apps 度通知佢我見到你有reply 但我睇唔到你message
最尾個主任私下whatsapp 返我
換卡都無用,上邊大把case 係新卡一activate 或者未activate 已經被盜用
Hotline 點先有人聽,30mins都冇人聽
今朝連打都打唔入,「廣東話請按1字」都無得俾你按
最快方法應該係入Apps 搵Relationship Manager 或者 入去Credit Card 果版按Lost Card
話說金管局有得網上投訴
新卡一activate /未activate就被盜用果D 應該去投訴下

https://bankcomplaint.hkma.gov.hk/#/?lang=tc
有換卡
兩張卡尼
一張中招就換左,仲調查
另一張今朝收到sms即刻打左去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞