有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
佢個熱線係真係得報失先搵到真人,我都係用報失嗰個同佢講。話報失嗰到都可以幫我搞,而家收到張新卡,我啲數都仲喺到。。。
我被盜用嗰日期都係同你一樣
懷疑真係集體事件黎
咁你係唔係都要開卡再去搞筆數?
係 我諗住聽日再打電話去問下
之前恒生咪被人鬧,再之前咪東亞囉
我日期同間公司名同你一模一樣搵咗線上客服一直未覆我
Same here!
還錢啊仆街
唉好煩真係唔想理 決定搵個得閒既返工時間搞 唔好浪費自己時間
咁會唔會直程係同一個人hack既

打hotline然後去報失個位啦
線上客服去到第二日先覆我,但一黎就係講你張咭已經凍結左啦blablabla 好廢
我係張hsbc比人碌左幾百蚊,不過即打上去換卡再退錢
因為你無去waive年費又無交年費囉….
又係早幾日打左成粒鐘cs先有人聽
原來係集體事件
弱智學人上網。

大部份e banking 都找到其他銀行嘅credit card
Same
寄新卡黎我唔active會唔會收我手續費
俾人碌4000蚊交友app 好彩sms截咗
已經好過渣打,渣打個e-banking 要用app確認,即係要焗裝佢個app
另外
懷疑某d公司都有賣資料
特別係要客人輸入出生年月日嘅公司
fans club, 生日禮遇,酒店,網店 (網店都問生日?我覺得班生意佬理西你邊日生日)
寧願亂鳩咁入,
都唔好俾個真嘅日子有著數

確認新卡要人電話系統輸入
身份證
出生年月日
係咪兒戲咗少少?
懷疑未送到嘅新卡就係咁比騙徒開咗黎用

開新卡唔洗睇即時sms ,只用電話自動化系統就係大伏

N 年前你入過嘅fans club,購物網,
可能你
全名
email
電話
地址
出生年月日

成份資料已經比人賣咗N 咁多手
到咁上下比班騙徒用vlookup 你電話號碼已經可以搵到好多你嘅嘢

呢d 資料看似做唔到咩
但夾埋 上面賣票嘅公司嗰set料 + 電器送貨資料
可能就成件事嘅關鍵

新信用卡可能係運送途中,比人用泥膠印咗16個位嘅影出黎,估到你number
(有冇發覺信用卡信封有時有d都係殘殘地,連信封紙都好似突起咗16個位數字出黎?)< 呢d又係好可疑,唔知係咪郵局有鬼,攞返屋企玩一晚又拎返去郵局

再加埋 網絡上好似有generate cvv 嘅formula
要估你cvv 易過借火

所以依家bb bank d 卡 16位數字唔係突出黎就係咁原因 < 我估架

有冇發覺未收到卡就比人碌到嘅,係咪都係突字卡?

拿,唔係教大家做犯法嘢
想提醒大家要小心個人資料炸

上面好多推測,好多可能,唔知大家點睇?
噚日碌咗我6蚊加紙
17號俾人碌咗DOP 二千幾蚊, 補發新卡都未寄黎又俾send 訊息授權咗HKD 1蚊幾毫,再cut 再補發新卡
一樣 比人偷用uber
打報失 即刻有人聽
個閪app留言 第日先覆
唔使喎,可以收Sms
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞