有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
頂我都係!activate左十日唔夠就比人盜用!
我都係新卡
我張reward於是keep住有用開,上3個星期盜用咗。睇番貨幣應該係土耳其

但每次有online transaction 都會sms個code比我,但個土耳其佬拎唔到個code,所以交易唔到。最後打上hotline叫佢寄過張新卡
9月被盗買非洲機票
試過被盜debit card,citibank個安全真係唔知做乜鳩上一秒條友上卡碌一兩蚊,下一秒就無啦啦俾人碌左500萬越南盾(當時1700港紙左右)
跟住又要停卡又要填form申請回水
後尾佢話再寄過嚟,我話屌你咪啦直接同我停左張卡佢
見過鬼唔怕黑呀?
citi收到信息話凌晨碌左10美金
當晚即刻app入面揀報失同寄新卡

而家入app睇信用額都仲係少左HKD$79
但最近交易紀錄又無呢單

咁我洗唔洗waive 嗰10 美金?
你哋都係唔好寄新卡,如果唔係又奶嘢
有,張cashback 畀人碌咗十蚊usd,cut 撚咗
我屌,我用咗恆生信用卡5-6年了喎好似未試過咁
唔會啦,你唔activate過咗期就當失效
無啦啦比乜鳩大學碌左我澳紙
開住app 再用browser 開就會咁
吹水大會?
而家度度都引人申請credit card
現金獎賞
但唔代表用APP/手機係安全
嘩屌 仲以為得我一個係咁又係無啦啦比人碌左1EURO
message個職員話有可疑交易佢都唔問咁多即刻cut左張卡 睇黎真係好多人中
有d舊shopping website 可以唔洗cvv 都碌到卡
今日都係,俾人碌咗4000幾港紙,同埋四百幾美金

仲以為得我一個係咁
我比人碌個金額細啲 1蚊美金
打左比佢cut卡 叫佢取消番畢交易
佢話如果到時證明係我本人授權 要比番50蚊做調查費
另一畢係今日 又比人碌1蚊美金
我叫佢即刻取消 佢話未收到bill stop唔到
利申:一直都有用開呢張卡
Same…幾蚊英鎊仲要新卡岩開無耐
我都有類似情況
佢係唔會waive
要你俾埋
當時周身唔得閒
食咗佢算
應該可以同CS拗

即Cut
唔洗入sms otp都碌到

原來咁大規模比人盜用
【警世】咪撚再用恒生信用卡!!!
https://lih.kg/2695455
我比人碌咗300幾蚊美金買打機嘢,即刻打電話去cut 卡+寄新卡黎,過左幾日收到張卡,連信封都未拆未Active又再俾人碌過

打電話去cut又係廢,成粒鐘都冇真人聽電話
想問問你點樣搵到客服
早幾日又係收到4個msg
話我上網碌咗4種外幣交易
跟住即刻打返上citi cut card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞