有冇人呢期張CITIBANK信用卡俾人盜用左

547 回覆
78 Like 31 Dislike
16號比人盜用,打咗上去咭都換埋但張statement 都仲有呢條數,然後話要查6-8個星期,但會hold起唔使我找但點解statement 仲有呢條數係到
收工先得閒打上去屌
我係星期日 a.nord
7百幾蚊
你幾時申請?
我幾個月前開戶
張卡唔難開 但個APP麻麻地好用
有啲retail/online shop payment 唔需要做3d secure.
而credit card number/card holder names/cvv database/log file流出或俾人hack左

最大可能係有做pci compliance 而且有online shop/payment 既公司
仆你個街 多得連登仔推渣兜個post
先知citi 俾人碌左就黎成個月
查單唔代表條數會無咗
只係有問題交易你唔使找住
我打28600333玩咗一陣迷宮禁咗去報失,即刻有人聽,但條女駁返我出去最後等咗半個鐘
citi真係好煩。。。又要填form俾佢wave
好多人都係呢間

間公司擺明搶錢
呢個post都有唔少係未look過就偷到

即係好大機會信用卡公司直接流動出
一個月內比人盗用咗2次
以為係一批卡號被盗
但CS話我第二張卡卡號係收到request先gen出黎
個Hacker偷data偷得咁貼係咪員工流出
大家係唔係mastercard中伏?我張rewards之前係visa一直用咗幾年都冇事,今年佢自己轉咗用master就出事,仲要換卡都照俾人偷
rewards master 被盜99.99usd
打左半個鐘有多 一聽被盜用就話轉信用卡部又等過
終於等到 佢即話岩岩同事幫你cut 左張卡準備再寄新卡
我黎手就屌埋去
我而家想問筆數點搞 佢話唔使找住
等6~8星期調查結果
仲要只會寄信通知 敬請留意
聽上面d 巴打講寄新卡都會被盜
我順手cut 撚埋張卡叫佢唔使寄新卡了連少少積分都唔撚要
係, 暫時睇係master card 佔大多數
另一邊sc 盜用果邊post睇都係master card 多
visa 有人話有但少好多
我諗呢幾個星期大把人cut,怕咩
人地可能等解決左先cut 呢
被盜HKD78
hotline打極冇人聽卡都stop唔到
呢個情況基本上好大機會係BIN ATTACK, 未必係流出
你預半個鐘以上28600370
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞