真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
如果鍾意呢類香調可以試吓lush Karma/ Breath of God

Lush 好似有幾款香水都係檀香/焚香味
唔知得我咁諗定點
覺得影中之水幾似 luna
有冇師兄知道呢兩隻係咪人哋聞嘅話會唔同

Wulong Cha Nishane,聞噴嘴位幾香 有少少似麒麟午後紅茶檸檬茶
但噴手腕各一下 之後勁臭,有D似人地幾日無冇洗衫嘅味

Ursa Tiziana Terenzi,噴手腕各一下 覺得似唔刺鼻既鐵打酒味,1-2小時會好少少 ,但都係似鐵打酒味

暫時用買左幾10隻simple,試咗幾隻 ,最鍾意係Musk Therapy Initio
其次Another 13 Le Labo > Hermes H24

Mfk petit matin 70ml 95%
Mfk A la rose homme 70ml 90%
Encre Noire 100ml 99%
Cr7 play it cool 100ml 99%
Gucci guilty pour homme 50ml 75%
完全唔覺
Diptyque 海港城同musea嘅服務真係一個天一個地
Musea係無客都好想趕你走
海港城係爆客都好helpful
本身在musea打算買嘢架啦
結果俾個sales閪到返返去海港城買
林之嫵媚好正完全係冬日feel
MM Replica By the Fireplace
Byredo 嘅 Blanche 好powdery㗎,你可以睇下~
去親都係去海港城買
啲sales全部都好好態度同有笑容
去過一次Musea同個fd試隻味
全部懶懶閒又唔夠人 啲客要自己試
之後愈嚟愈多客先至有多個sales行出嚟
閪聲閪氣叫人唔好自己拎嚟試
又拉晒線趕客咁
佢自己早啲出嚟啲客就唔洗自己試啦
我都試過,然後fb dm左diptyque投訴Musea既店員
真係勁閪,嬲到我震
之後去海港城同連卡佛都好好服務
係Musea特別衰,cls
Musea le labo d sales都好閪
HB Fm有個黒皮女sales 都閪
上次個男sales都幾好
長髪sales
中後調堅似,不過要捱過影水之水前調浸草青味
呢枝performance點
有冇巴絲試過Minuit et Demi
想搵枝performance好過constance既焦糖香水
有無人上過啲香水調香課程 例如香港香水學校個啲
香水學校依家仲停辦緊
今年sf Black Friday 無優惠
ig好似有啲韓國認證既course
好似比香港香水學校更加受認可
香港香水學校個證書機構google都搵唔到
有無人試過讀
香港又無引入isipac個類咁高知名度既課程 反而台灣就有
Sf 不嬲冇black Friday, 佢做開Xmas sales
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞