真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
dior homme cologne
mfk 永恆之水
xerjoff renaissance
幾鐘意嬌蘭果3枝oud 系列
但係新果枝茉莉真係唔太好
我覺得似離遠聞到炒栗子檔既味
甜甜地漏緊糖蜜既栗子
同埋係Sephora 索左幾隻MM既香水都有威士忌味咁
有無人噴緊Santa Maria novella 既香水
岩岩係海港城開返門市
佢個Freesia wax Tablet 勁皂香
似Johnson Baby 舊版藍色沐浴露
但一聞返香水 隻味又無wax tablet咁濃 好失望
岩岩買左william penhaligom 同musk therapy 分裝試下味,再諗下入手邊枝
宜家有oud wood, gaiac 10, 想搵枝夏天岩洗d 嘅,有冇邊枝推薦
talento 有冇人有
買左iris 同melograno (very soapy
Dior LA collection privee 係咪只能夠係返專門店買?
想入Ambre Nuit/Vanilla Diorama
Talento 我自己覺得一年四季都可以用
Extrait 係幾long lasting
如果夏天嘅話我自己會揀Bleu Satin
North 同 Albatros都唔錯
巴打有冇入手Talento
有啊,但我呢枝個蓋我麻麻地
佢個蓋真係一餅野咁
唔似咩玫瑰
係咪都係係Scentrd Niche 買,有冇d 地方真係平少少
我鍾意個形嘅
但佢始終人手整同埋燒嘅過程又有變化
咁啱我呢枝個蓋啲紋就唔係我心水咁啫
邊度有人開團
我諗佢唔係成日開
咁啱佢有野想買順便開埋咁
請問Last得耐唔耐
始終都係好中意佢Freesia個味
但感覺上淡到驚要噴好多先得
佢soapy得黎又無脂粉味真係好難得
佢係cologne 要噴多幾下
我會噴7-8下 都可以last到 6 7個鐘
買啦 仲可以用coupon
想問吓如果想喺外國運一兩支香水返嚟可以點做

無記錯係要當危險品咁運
好似要700幾蚊運費

謝謝
PDM Sedley
bleu satin係紙試聞覺得有少少似aventus, 實際使用有咩唔同睇法?
秋冬有無推薦試極都好似搵唔岩咁
咁多rich guy
搞到我都想課
下次去試埋Le mat
夏天嘅話Aqua Di Parma藍樽嗰幾支都好啱,尤其係無花果~
隻Blanche愈聞愈似清潔劑
想放走去睇下有冇人接貨算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞