真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
有冇巴絲鍾意用diptque tam dao?
想原價8折放一枝100ML
冇噴過 淨係拆咗出面包裝紙
有冇ching用PDM,好似好少人講咁
有冇巴絲知initio musk therapy邊度有得試
好似冇 買decant啦
大家會唔會用分裝樽份3/5ml帶出街補噴?
有冇人試過Maison 21G Honey Heaven?
喺Sephora試冇味咁
有冇入盒?
如果預自己由朝出到晚就會
或者收工有下場都會
Prada L'Homme
Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir Parfum Narciso
試過大部份pdm,最鍾意layton, layton exclusif
Herod 藥水感 pure cherry味搞唔掂
Frd 有支 Percival 想放
Xerjoff Pikovaya Dama
我就係早排試完Layton Exclusif就入左手,上左癮

Herod我反而都覺得幾正,但係performance真係差啲
MFK rouge 540好香返工日日噴
Harod tobacco味好正wo
另外鐘意pegasus, sedley, layton
仲未有機會試曬所有味,不過個人覺得pdm男香generally都幾出色
haltane同carlislie都好正

陳豹認證
後面仲好多枝D記
有冇蠟燭推介
想偏咩方向既香味
甜?木?柑橘?花香?海洋?
甜/花香
諗住瞓覺先用唔想太嗆
啲人話carlislie 係 herod mix layton
我就唔覺 唔係好頂得順 carlislie
女香 delina 幾正
Le labo Figue 15
Diptyque Baies/Mimosa
之前喺diptyque試eau des sens 係紙度
以為冇乜料到 好快就散

原來噴係身到可以keep全日
定係我噴得太多 (2下頸1下手)

不過聞落同我當初是試係紙有啲唔同
而家覺得隻味太花香太甜

快啲用晒下次買支影中之水/fleur de peau試下
Diptyque keep到勁耐
Fleur個支 朝早噴完夜晚都好香
反而Doson keep得冇咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞