真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
留香一般,4個鐘左右,不過我自己好鐘意隻味
自己試pu-er performance 四隻之中好過其他三隻
想問下lelabo 依家東京係咪無得賣
上日本官網見唔到
期待左好耐諗住黎緊去日本買
有 2月加左價添
有冇絲打有用過shiro?
嚟緊去日本想入手枝
對white tea同freesia mist有啲興趣
加到幾錢
仲諗住叫Friend幫手買添
我都想知見到依排好似好多人賣
BK聖木有無人夏天用
係,暫時sandal blush最似
我未試過夏天用,會唔會offend 到人
Bk聖木其實用落後調有d似 Bk竹個支
所以應該唔會
Lunch去Chanel試sycomore, 係唔係我鼻問題,職員話煙氛味重啲,我完全聞唔到,不過隻味係好味。

之後佢介紹mood des iles, 好典型Chanel, 網上話192x已出,而家係新版,唔清楚有咩分別。不過就唔會買
睇呢度咁多人話1957唔錯
去試左,唔係我鍾意既味
同埋3千幾蚊真心貴
香水呢d野真係好個人,唔好盲買
我第一次聞1957覺得個味有少少似白花油
我去嗰間將1957單獨放出來,但已噴到差唔多冇晒好似呢期好興咁,
我淨係聞過噴嘴,未至於好鍾意隻味,所以冇噴落試紙就走左,可以慳返筆錢
即係邊支?
Bamboo harmony
Fragrantica 話佢base note係無花果,
夏天想入返dyptique 無花果,如果佢似的話,咁我轉會,我鍾意正正方方樽身,方便放,地方細之過
唔係好覺有
試上身
始終新版聖木 我覺得無木味奶甜味重
試過上身唔係好木,唔是我杯茶

反而TF Ébène Fumé就木,不過都幾strong聞唔慣會暈香
我未聞過舊版聖木,冇得比較
Ebene fume 我覺得煙燻味同焚香味都太重
輕盈少少木質我ok
搵日去TF試試先
之前想買diptyqu 支Fleur de Peau 同無花果

但屋企仲有大大支Dip Sens 同Hermes terre未用完
唔比我買

miss dior absolutely blooming 50ml 99% new
chloe nomade 50ml 99% new
jm english pear & freesia 30ml 90% new

有意留tg
香水tg group仲有無位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞