真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
介唔介意講埋大概尖咀既邊度試
專櫃?
衝去K11 musea 差唔多齊曬d 大牌子
C字頭D 字頭 T 字頭 B 字頭 P 字頭 L 字頭 blablabla
上埋上面SN 試多幾隻少見d嘅牌子
真係好齊
不過我真係新手,問番其他巴打穩陣
但係試下就ok 買應該有地方平d
我都訂咗支 幾正
順便想問下佢Musk Therapy所謂嘅優惠價$1680算唔算抵
唔該晒師兄
我買咗支Electrique 但都唔知原版香啲定Electrique香啲
你邊度買?
都係Brain So個Shop
都搵唔到其他地方有
最好嘅當然唔想blind buy
pengaligon 既halfeti 大家點睇?佢d香水會唔會比人老餅既印象

平130但得60ml

點解electrique 冇100ml 架
其實你睇下fragrancex / Selfridges / lucky scent 呢啲對比下就知平唔平
如果我係你同事我會好辛苦,呢支重香料而且projection係beast mode真心唔啱香港用
新手想接觸下香水但無咩方向
自己鐘意啲斯文中性少少
聞落淡香好fresh唔係好濃嗰種
可能果香/木香/花香
唔知有無咩推薦

利申 廿中有鳩絲
唔該巴打 咁應該都算抵 對比都搵唔到平過佢仲未計運費
不過咁貴唔想blind buy
係咪pengaligon d香水都係唔多arm 香港用?試過幾隻覺得佢d香水層次同留香都勁過人咁之前用開jo malone 隻velvet rose & oud ,想搵返類似嘅味道
其實應該睇場合先啱
如果返工用咪揀返啲清新或projection 無咁勁嘅囉
但如果出街我又覺得無乜所謂
自己鍾意就可以
如果朋友話太濃就下次輕手啲咁
其他路人就基本唔洗理

Prnhaligons 我自己鍾意lothair
我覺得返工同一年四季都可以用
佢應該下個月pre order先出
呢排你可以去Carousell睇下有無decant買黎試下先
Endymion
Velvet rose and oud 同Halfeti一啲都唔似點解會想搵呢支
我之前就係帶朋友去Musea 試咗大概一百款香
搵到啱嘅 帶咗佢去黃店買 平好多
同香港嘅氣候完全唔夾
我要求好簡單,唔酸唔粉嘅玫瑰加木味就鍾意
原版啲味好快散concentrate未用過唔知有幾大分別
rozu?
Rozu唔係個個啱,喺我身上有臭狐味

玫瑰加木味其實都幾難搵,一係就patchouli / oud 太勁根本聞唔到玫瑰,一係就好似Rose 31同Rozu咁有臭狐味

檸檬玫瑰or荔枝玫瑰 就有好多選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞