真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
香水只有鍾唔鍾意同襯唔襯
無分性別既

我識有女仔用Sauvage

用緊eau de perfum 幾好
就咁講木味,其實都好難GET到係心目中既木味係點樣,只能話愈聞得多就會分得愈仔細。
大地係講緊Hermes個枝?佢個base note的確係屬於木味,等個前調散咗會無咁citrus
定係你想搵好似Sacred Wood, Santal 33, Tam Dao呢類?
例如話Ceder, Sandalwood, Oud三種都係木,但係聞起嚟都差好遠
之前成日聽人地講lush既dirty好好聞
咁去門市試下,噴完即刻放返低
平時有買開lush其他野
佢香水既味同佢既護膚產品一樣,鍾意既人好鍾意
唔鍾意既就極唔鍾意,好極端
平嘅就rochas man
有Cappuccino 味
勝在夠平二百零蚊100ml

有多啲budget 就kilian嘅intoxicated
土耳其咖啡味
或著black phantom
更加dark嘅一支香水
除左咖啡仲有rum同dark chocolate
超鍾意呢支
之前一路都冇用開香水,入手左枝TF oud wood 之後成日睇d 人review, Gaiac 10 好似好正但係個價真係太誇張
巴打們有無alternatives
Musk therapy 又正唔正,遲d 去試下
musk therpy超正
Aesop木質調有冇推介
去試聞吓eidesis, hwyl
initio 香港有冇話邊度有得試
Chanel no.5 算唔算一隻值得入既香水
我自己出門噴4下覺得projection少少弱,但問身邊人話都聞到的~
但我諗始終Blanche都係弱啲~出門around 4 個鐘,我自己要埋啲先聞到味,唔知係咪嗅覺疲勞
放一枝PENHALIGON'S Heartless Helen 75ml
噴左兩三下 有意留tg
fresh買30ml
ninetysecond - 推glacier
floriography
唔係好清楚 一係買sample試
我自己是blind buy的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞